PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Incertesa a les GSeries BPA

Arriba la gran final amb Solans i Ezpeleta com a candidats a rellevar el bicampió Pons en el calaix més alt del podi de la categoria reina i amb Montellà com a favorit en 2RM

Per ALBERT CANES

Gran Final GSeries BPA 2015
Gran Final GSeries BPA 2015 | JAS
Més emoció que mai en les GSeries BPA. Després de quatre proves emocionants, arriba la gran final al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa amb dos títols per decidir, i un ‘The Duelo’ amb gent que han crescut com a pilots ens les carreteres andorranes, Marcel Besolí i Àlex Bercianos. Els dos principals protagonistes de demà, però, seran Nil Solans i Carlos Ezpeleta. El líder i segon classificat de les GSeries BPA es juguen el títol amb una avantatge clara de Solans de 10 punts que pot ser determinant perquè el català s’emporti el títol de la prova.

El favorit per a emportar-se el títol té clar que aquest cap de setmana vol córrer de manera intel·ligent i buscarà aconseguir el campionat, intentant no arriscar: «Aplicarem conceptes diferents i mirarem de sumar punts pel títol. Intentaré no jugar-me-la si puc i vigilaré tot el que pugui per acabar». Tot i no tenir-ho de cara, Ezpeleta intentarà posar-li complicat a Solans. L’espanyol és conscient de què ha de fer per posar-li les coses difícil al seu rival: «Haurem de donar-ho tot, intentar guanyar totes les proves del cap de setmana, com vam fer a la G3, i esperar a què el Nil no sumi gaires punts», comenta el pilot, que denuncia que Solans «tindrà millors condicions perquè parteix com a segon pilot del seu equip», mentre que Ezpeleta no pot permetre’s aquesta opció ja que és l’únic pilot del seu equip. En aquest tema, el seu rival discrepa: «Jo penso que és al contrari. Hi ha més despesa en material quan són dos pilots i, si hi ha alguna avantatge, no és considerable».

Ezpeleta es va posar com a objectiu abans de la temporada lluitar pel títol, i així ha estat: «Encara que no guanyem el campionat aquest dissabte, estarem contents de la temporada que hem fet». Tot al contrari que Solans, que coincideix amb el seu rival en el possible cas que no obtingui la victòria final: «No seria un fracàs no guanyar el títol. L’objectiu inicial no era lluitar pel campionat, però benvingut sigui. Ara que som aquí no volem deixar escapar l’oportunitat».

Montellà, favorit en les 2RM/ Per altra banda, en la categoria de dues rodes motrius, el títol també està en l’aire, tot i que Edgar Montellà parteix amb un bon matalàs de 12 punts en la classificació general, que el posen com a favorit per emportar-se el campionat de la categoria petita aquest any. Tot i això, Joaquín Rodrigo, que va vèncer en la G4 el passat dissabte, intentarà posar-li les coses complicades a Montellà per donar la sorpresa final. Més lluny està Íngrid Rossell, que necessitaria que els seus dos rivals tinguessin problemes greus per tenir alguna opció.

Bercianos i Besolí, al ‘The Duelo’/ En aquesta darrera prova del campionat, dos pilots andorrans que coneixen de sobres el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa i que han format part del programa de pilots de l’ACA, seran els protagonistes del ‘The Duelo’: Àlex Bercianos i Marcel Besolí. Els dos andorrans posaran l’espectacle entre les diferents proves amb tres rondes, si els cotxes ho permeten si no tenen cap avaria, com va passar en la G3.

Retorn a l’horari nocturn/ Per posar més emoció a la gran final, l’organització de les GSeries BPA ha decidit tornar a l’horari de tarda-nit per a aquesta última prova. A causa de les previsions meteorològiques de nevades, l’horari es va condensar ahir per tal que els esdeveniments acabin abans. Així doncs, l’activitat al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa s’iniciarà a les 16:30h i la darrera cursa, la Final A de les quatre rodes motrius, es durà a terme a les 20:55h. El repartiment de premis i els títols de temporada per als guanyadors de les dues categories seran a les 21:30h.
Carlos Gracia, convidat de luxe/ El president de la Federación Española de Automovilismo, Carlos Gracia, vindrà aquest dissabte a Andorra i visitarà la seu de l’ACA per tractar amb Enric Pujal el Campionat d’Espanya de Muntanya, que se celebrarà el 12 i 13 de setembre a Andorra. A la tarda, aniran a veure la gran final de les GSeries BPA.

Classificació general
4RM - Punts
1. Nil Solans (Mitsubishi Colt) - 162
2. Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta) - 152
3. David Arroyo (Citroën C4 Evo III) - 110
4. Xevi Pons (Mini Cooper) - 85
5. Marc Gutiérrez (Peugeot Evo II) - 81

2RM - Punts
1. Edgar Montellà - 145
2. Joaquín Rodrigo - 133
3. Íngrid Rossell - 128
4. Àlex Machado - 124
5. Lluís Bigordà - 116

Horaris
Entrenaments - 16:30h a 17:40h
Sèrie 1 (4RM i 2 RM) - 17:50h a 18:50h
‘The Duelo’ - 18:50h
Sèrie 2 (4RM) ‘The Duelo’ 2 - 19h a 19:50h
‘The Duelo’ 3 - 19:55h
1a Final 2RM - 20:10h
Final B 4RM - 20:25h
2a Final 2RM - 20:40h
Final A 4RM - 20:55h
Repartiment de premis - 21:30h
PUBLICITAT
PUBLICITAT