PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Emoció en cada partit

La competició estrena un format més intens, amb les eliminatòries disputant-se a només noranta minuts

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sant Julià Campió Copa Constitució
Sant Julià Campió Copa Constitució | Tony Lara
Comença la Copa Constitució i ho fa amb novetats. El format de competició canvia per ser més atractiu. Totes les rondes són a partit únic, per guanyar en emoció i per a que en només noranta minuts, si no hi ha empat, es resolgui l’eliminatòria. Els equips grans no poden baixar la guàrdia si no volen tenir sorpreses.

La Copa deixa enrera els partits d’anada i tornada en cada ronda i agafa el de partit únic, com es realitza en varis països, sent Anglaterra el màxim exponent. En només un matx es decideix l’eliminatòria, i obre l’opció que es produeixin sorpreses, amb equips que no surten com a favorits superant a rivals de més entitat, fins i tot d’alguna categoria superior. En cadascuna de les tres rondes abans de la final es jugarà a noranta minuts, superant-la el guanyador. En cas d’empat es disputarà un segon partit. Si també finalitza igualat es jugarà una pròrroga i si és necessari s’anirà a la tanda de penals. La competició s’inicia aquest cap de setmana amb els vuitens de final.

El Sant Julià va ser el guanyador la temporada passada. «Tenim molta il·lusió i també responsabilitat, perquè defensem el títol. Som els actuals campions i volem tornar a ser-ho», exposa l’entrenador lauredià, Raúl Cañete. El nou format és una aposta que considera positiva perquè fa que la competició sigui «més atractiva, sobretot per a l’espectador, perquè seran més emocionants. Als equips ens suposa que haurem de planificar millor cada enfrontament» perquè «en noranta minuts pot passar qualsevol cosa. A 180 minuts és més previsible”. A més de de tenir l’objectiu d’aixecar la copa, «jugar abans del play-off fa que tots haguem d’anar al 100% per ser a la final i tenir el premi d’Europa».

Un altre que celebra el nou format és Richard Imbernón, tècnic de l’FC Santa Coloma. «M’agrada que hi hagi aquesta emoció de cada matx, de jugar-t’ho tot i passar ronda o quedar eliminat», assegura, ja que «fa que a cada partit li donis la màxima importància. En les eliminatòries a doble partit a vegades la tornada és de pur tràmit. Ara això no passarà». A més serveix per no perdre l’atenció. «Has d’anar al màxim perquè després arriben els play-off i has d’arribar-hi en les millors condicions, mantenint la competitivitat». Imbernón, però, critica un aspecte: «No entenc perquè els filials hi participen. Es poden donar situacions que adulterin la competició, com que un primer equip s’enfronti al seu filial».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT