PUBLICITAT

Ld’A és partidari de limitar l’entrada de professionals liberals

El candidat a la capital defensa optimitzar les despeses sense necessitat de fer retallades

El número tres de la llista nacional dels liberals, Joan Carles Camp, a Anyós.
El número tres de la llista nacional dels liberals, Joan Carles Camp, a Anyós. | Emilio Prenas
Liberals d’Andorra va mantenir ahir un esmorzar amb representants de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que va servir per exposar les propostes relatives al mercat laboral i aquells temes que són d’interès per als empresaris. Pel que fa a les relacions amb Europa, Ld’A veu una oportunitat de negoci un mercat de 500 milions de persones, però defensa que s’han de posar limitacions a les empreses i treballadors que vulguin treballar a Andorra «perquè si no se’ns menjarien», va afirmar ahir el número tres de la llista nacional, Joan Carles Camp.
En el seu programa, el partit que  lidera Josep Pintat és partidari de revisar el Codi de relacions laborals per fer-lo més adaptat a l’oferta i la demanda, si bé Ld’A no és favorable a retocar les actuals indemnitzacions per acomiadament. Pel que fa a l’emprenedoria, els liberals consideren que s’ha de fomentar des de l’administració perquè també ha de beneficiar a les persones que no són joves, ja que l’emprenedoria no entén d’edats i les bones idees de negoci no són només patrimoni dels més joves.
Camp i Miquel Alís, candidat per Encamp, es van reunir al Pas de la Casa amb l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), per presentar el programa electoral de Liberals d’Andorra+Independents. A la reunió s’hi van tractar diversos temes com ara la regulació de la figura jurídica del cens emfitèutic i la revisió de la pressió fiscal i contractual. Així mateix es va parlar de la modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme en el sentit de la revisió dels límits de la urbanització i la desqualificació en part de sol públic per regularitzar els contractes del Cap del Port i Grau Roig, i alhora proposar la transformació de les gasolineres en hotels.
També s’hi va exposar la voluntat de lluitar per la conservació dels límits geogràfics d’Andorra. Quant al Pas de la Casa, els candidats van proposar la creació d’una taula de treball composta pel Govern, Consell General, comú, titulars emfitèutics, comerciants, industrials del turisme i Saetde amb la voluntat d’aconseguir que el Pas de la Casa esdevingui de nou un pilar econòmic d’Andorra, i això gràcies al capital privat i públic.
Els candidats liberals van apostar per fer del Pas de la Casa un espai atractiu, més tenint en compte que és l’entrada principal pel nord. En aquest sentit van proposar que el domini esquiable s’integri amb l’edificació, per evitar que el Pas de la Casa visqui d’esquena a l’estació. «Cal eliminar les barreres físiques avui existents per tal de permetre que els empresaris turístics tirin endavant, revisant les quotes d’immigració», van afegir.
Els candidats liberals aposten per un centre d’alt rendiment vinculant el Centre esportiu del Pas de la Casa amb l’antiga edificació de Sud Radio, situada a 2.500 metre .També aspiren a aconseguir una sucursal del casino al Pas de la Casa, i que es construeixin les diferents estructures antiallaus per evitar els talls de la carretera que connecta amb França.

finances públiques / Per la seva banda, Salustià Chato, cap de llista a la capital, va parlar ahir sobre les finances públiques i va mostrar la seva preocupació perquè, segons va dir, «s’ha perdut una gran oportunitat per aconseguir equilibrar el pressupost del Govern, ja que aquest tenia una folgada majoria de 22 consellers». Des de Ld’A es defensa establir un estat de despesa òptim que cobreixi les necessitats dels ciutadans i dels empresaris i, de la mateixa manera, dissenyar el model tributari, que Chato va insistir que seria de fiscalitat baixa i que fins i tot hi cabria la possibilitat de baixar els impostos. Preguntat per la fórmula, el candidat liberal va negar que la reducció de despeses pugui implicar retallades que afectin la població.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT