PUBLICITAT

El foc va calcinar la teulada i la planta inferior de La Borda Pairal

Un equip va estar vigilant el local tota la nit i el propietari diu que sortosament només hi ha danys materials

La teulada de La Borda Pairal, totalment destruïda per les flames.
La teulada de La Borda Pairal, totalment destruïda per les flames. | Tony Lara
L'interior del restaurant i bar de copes La Borda Pairal haurà des ser remodelat. La teulada haurà de ser construïda de nou, ja que el foc la va calcinar completament, així com els interiors, majoritariàment decorats amb mobles de fusta. A més l’aigua que van fer servir els bombers per sufocar l’incendi ha fet malbé la planta inferior, que va ser el lloc on es va actuar preferentment.
El propietari del negoci valorava ahir els danys. El seu objectiu és tornar-lo a obrir, i ahir es prenia el succés amb filosofia després de l’ensurt de la nit de dijous: «Al cap i a la fi només són diners i el primer que hem de fer és valorar els danys materials provocats pel foc i tornar a obrir quan es pugui», va afirmar en companyia de la seva dona i els seus dos fills.
Les flames van fer molt mal. El material era molt inflamable i va facilitar la propagació del foc. Un equip dels bombers va fer guàrdia durant tota la nit i no va ser fins les nou del matí que van decidir abandonar el lloc. Durant la nit van controlar que no s’activés i van estar remullant les parts més afectades. Segons va explicar el director dels Bombers, Joan Recasens, la teulada va quedar totalment calcinada, mentre que la part inferior –destinada a bar de copes– ha quedat bastant malmesa a causa del líquid dels bombers per apagar l’incendi. També la cuina ha quedat en cendres. Allà es va iniciar el foc, en una barbacoa  i, concretament, en el conducte de fum ja que, malgrat que havia estat netejat feia un mes, l’ús constant per preparar carns l’havia envoltat de greix i aquest va ser el detonant del foc. A aquella hora els empleats començaven a preparar la cuina per al servei de nit. El terra, de rajola, no va patir.

17 efectius / L’avís d’incendi va arribar a la caserna de Bombers a les 19.20 hores. Al restaurant s’hi van desplaçar 17 bombers –tots els efectius que estaven de guàrdia en aquells moments– i quatre camions: un escala; un de cuba amb canó i dos de bomba urbana pesada d’aigua.  Durant l’extinció es van viure moments de nervis, especialment quan es va témer que les flames arribessin a un dipòsit de gas proper. Va ser llavors quan els bombers van optar per desallotjar l’edifici del costat, de cinc plantes. Més tard, quan el foc ja va ser controlat, es va permetre el retorn als domicilis. El foc va ser espectacular i el fum va tenyir part del cel de la capital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT