PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Saló del Videojoc registra cues des d’abans d’obrir les portes

Alcobé, Marín i Nadal estrenen la sisena edició de l’esdeveniment a Escaldes-Engordany // El certamen preveu arribar a una afluència de 6.000 persones durant els tres dies

Per EL PERIÒDIC

Nens jugant al videojoc de futbol del Saló, ahir.
Nens jugant al videojoc de futbol del Saló, ahir. | TONY LARA
Entre cues i emoció va arrencar ahir al matí el sisè certamen del Saló del Videojoc i Internet, organitzat per Andorra Telecom i el comú d’Escaldes-Engordany. L’acte però estarà obert fins diumenge i acollirà a tothom qui vulgui donar un cop d’ull a aquest món virtual que cada vegada té més cabuda en el dia a dia dels ciutadans. En la inauguració van participar el president en funcions del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, la Cònsol d’ Escaldes-Engordany, Trini Marín, la Directora General de l’EENS de Meritxell, Celine Mandicó, i el representant del Bisbat a la Junta Rectora de l’EENS de Meritxell, David Claverol. Alguns d’ells van voler provar de més a prop el saló i van interactuar amb els videojocs com un assitent més que gaudeix de les cònsoles que omplen el Prat del Roure.
 
Aquest any es preveu arribar a una afluència d’unes 6.000 persones durant els tres dies. A més, el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va assegurar que «per primer cop hi ha hagut cues a l’obertura de portes». Nadal va destacar també que la principal novetat d’aquest any és el simulador de realitat virtual que incorpora el saló, «una tecnologia que et permet endinsar-te del tot en el joc, creient així que estàs en un món totalment diferent». A banda, i com de costum, el Saló acull també nombrosos simuladors de temàtiques ben variades: des de tennis fins a bàsquet passant per curses de cotxes o baixades en barca per un riu d’aigües braves. Tot plegat, complementat amb ordinadors des d’on es pot jugar a jocs en línia.
 
Una altra novetat d’èxit són els 3.000 jocs històrics incorporats en dues màquines d’aparença retro que donen la possibilita de rememorar clàssics com el comecocos o el tetris. Veient l’èxit d’anys anteriors, Nadal va afegir que «cada any estem posant més màquines i ordinadors, i en el cas dels ordinadors, en el minut u ja estan ocupats, de manera que si per espai podem créixer, ho farem». D’altra banda, Trini Marín va destacar el fet que aquest any s’hagin incorporat més activitats per als més petits, «el Saló aporta moviment de joves i infants a la parròquia». La cònsol major va gaudir jugant a un videojoc de bàsquet i va afirmar que dissabte al matí visitaran el saló els jugadors del MoraBanc Andorra David Navarro i Georgios Bogris. Aquesta sisena edició té a més una vessant solidària i posa a la venda samarretes commemoratives al preu d’un euro. Tot el que es recapti amb la seva venda es donarà a l’EENS de Meritxell. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT