PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La realitat virtual, noves sensacions

La millores en els simuladors arriben per primera vegada al país // Jugar sense comandaments és cada cop més habitual

Per EL PERIÒDIC

Un usuari amb un simulador del Saló del Videojoc i Internet, ahir.
Un usuari amb un simulador del Saló del Videojoc i Internet, ahir. | TONY LARA
La diversió i el passar-ho bé són els principals objectius d’esdeveniments com el Saló del Videojoc . Durant aquestes jornades, els usuaris poden gaudir de jocs que estan acostumats a veure en el seu dia a dia però que potser no tenen l’oportunitat de jugar-hi. D’aquesta manera, poden interaccionar amb aquests tipus de consoles i videojocs alhora que es relacionen amb altres nens o joves. 
 
Els simuladors de realitat virtual s’estan posant cada cop més de moda. Aquestes noves plataformes permeten a l’usuari viure de més a prop el repte que se li planteja. Per exemple, en el cas del Saló, es simula una muntanya russa per la que el jugador va baixant com si estigués pròpiament dins del vagó de l’atracció. Aquest fet dóna una sensació de realitat extrema a qui hi participa. És tan gran la sensació d’integració en el joc que hi ha ocasions en que els usuaris han de ser sostinguts per un ajudant per a no caure’s. Un dels voluntaris explicava que hi ha nens que s’han hagut d’assentar després de realitzar l’activitat perquè s’han marejat com si d’una muntanya russa real es tractés. Participants d’aquesta edició han comentat que el joc sembla tan real que un cop han finalitzat, realment es pregunten si han pujat o no a una atracció perquè se senten com si així hagués estat. Una jove comentava: «Sens dubte és una sensació que no es pot explicar, s’ha de viure».
 
Aquestes novetats no són les úniques en arribar amb força. Els participants del Saló també han pogut jugar com autèntics professionals de bàsquet. Un usuari mostrava la seva emoció, «realment em creia que estava encistellant en una pista de bàsquet, m’ha agradat molt aquesta sensació». També hi havia qui mostrava les seves arts en el ball: hi ha un escenari amb attrezzo per als usuaris que vulguin ballar cançons i ritmes de moda com el famós moviment Zumba. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT