PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Top 5 a Bad Wiessee

Gutiérrez va haver de remuntar una porta en la primera mànega i en la segona va marcar el millor crono

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mireia Gutiérrez en l'eslàlom dels Campionats del Món.
Mireia Gutiérrez en l'eslàlom dels Campionats del Món. | Christophe Pallot / Agence Zoom
La pista de Bad Wiessee se li va donar bé a Mireia Gutiérrez. En guardarà bon record, perquè en el primer eslàlom de la Copa d’Europa va pujar per primer cop al podi en aquest campionat. Ahir finalitzava cinquena, el seu segon millor resultat. La segona mànega va permetre-li ser entre les millors, perquè en la primera va tenir problemes que li van obligar a remuntar una porta.

Afrontava la cursa a l’estació alemanya amb l’impuls del tercer lloc assolit el dia abans. Però en la primera baixada no va anar com esperava, el que li va complicar la seva actuació. Va haver de remuntar una porta, perdent un temps del tot necessari. Va completar el traçat amb 53,51 segons, lluny dels 50,63 que va marcar, l’alemanya Maren Wiesler, que va ser la més ràpida en aquest primer acte de la cursa. En la segon tot va canviar i l’andorrana va assolir el millor temps, de 52,08, igualat amb la suïssa Denise Feierabend, que va acabar sent la guanyadora. Gutiérrez va concloure amb un total d’1.45,59, a 1,72 de la vencedora. Va sumar 17.92 punts FIS.

«Ha estat una bona carrera. En la primera mànega faig una errada molt grossa, he de remuntar una mica una porta i lluito per estar abaix. En la segona mànega guanyo bé i remunto fins a la cinquena posició», exposava després de la cursa Gutiérrez. El resultat obtingut fa que no estigui del tot satisfeta per fer un top 5 a la Copa d’Europa: «Estic molt contenta però amb un regust agredolç d’haver fallat a la primera». Els últims resultats obtinguts fa que segueixi mantenint la confiança que està mostrant aquesta temporada. «Vaig pel bon camí i he de continuar treballant com sempre», remarca.

Feierabend es va imposar amb autoritat respecte a la resta d’esquiadores. Va signar un crono d’1.43,87. Li va treure 1,19 segons a la segona classificada, l’austríaca Lisa-Maria Zeller. El tercer lloc va ser per a l’alemanya Marlene Schmotz (1.45,35). Fora del podi, en la quarta posició, va finalitzar la també teutona Susanne Weinbuchner (1.45,41).

Gutiérrez marxa d’Alemanya amb el seu primer podi en Copa d’Europa i obtenint els resultats més destacat de la temporada al campionat. En les anteriors curses del calendari continental els millors resultats que havia recollit en eslàlom va ser a Zinal (Suïssa) al desembre, amb una onzena i una dotzena plaça. Anterioment, a Hemsedal (Noruega), havia estat tretzena. El mes passat a Melchsee Frutt (Suïssa) va concloure catorzena, mentre que a principis d’aquest mes a San Candido (Itàlia) era quinzena. A Bad Wiessee s’ha destapat. En la classificació general d’eslàlom ocupa la vuitena posició amb 210 punts. La líder és Zeller amb 324.

En la resta de curses destaca la vintena posició en l’eslàlom de la Copa del Món de Zagreb (Croàcia). Als Campionats del Món de Vail / Beaver Creek (Estats Units) va concloure 25a. El de dijous no va ser el primer podi per a la corredora de la Federació Andorrana d’Esquí. A Chaillol (França). també va ser tercera, en un eslàlom FIS.

Copa del Món a Maribor
Un cop finalitzades les curses de la Copa d’Europa a Bad Wiessee, Gutiérrez es desplaça a Eslovènia per a participar en l’eslàlom de la Copa del Món de Maribor. La classificació obtinguda a Zagreb li va permetre sumar els primers punts al campionat. En té onze, el que la fa ser al 42è lloc del rànquing mundial de l’especialitat. La líder és l’esquiadora sueca Frida Hansdotter, amb un acumulat de 420. La segona plaça és per a la nord-americana Mikaela Shiffrin, actual campiona olímpica i mundial d’eslàlom. En té 379. Tercera és l’eslovena Tina Maza 374.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT