PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA aposta per unes institucions més transparents

Per JOSEP ROMERO

La formació Demòcrates per Andorra es partidària d’incrementar el nivell de qualitat de la democràcia fent possible una major implicació i participació dels ciutadans facilitant tots els mecanismes necessaris perquè aquests puguin exercir un control efectiu sobre les institucions i les persones que ocupen càrrecs públics. 
 
És per això que proposen en el seu programa electoral l’elaboració d’una llei de transparència i bon govern que defineixi de manera clara «les seves incompatibilitats establint mecanismes d’informació sobre la gestió de les institucions públiques», va assegurar el candidat de la parròquia d’Escaldes-Engordany, Vicenç Mateu. La nova legislació permetrà que els ciutadans disposen de més informació i, al mateix temps, «fomentar la participació ciutadana en les taules electorals». 
 
En paral·lel DA també té prevista, si torna a governar, seguir treballant en la modificació del Reglament del Consell General, establint mecanismes de control de la gestió dels grups parlamentaris i reduint els períodes d’entre sessions.

Mateu va indicar que la convocatòria electoral del proper  1 de març no va permetre acabar el reglament que es troba en una fase molt avançada a falta d’un informe final. El ciutadà tindrà accés a conèixer per exemple els salaris dels consellers, les incomptabilitats que es puguin derivar o les partides econòmiques necessàries per poder-les executar. Una informació que arribarà a la ciutadania a través del contacte directe, la web del Consell General o les xarxes socials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT