PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

García i Curbasi, solistes amb l’ONCA

Escaldes acull el concert 'Els solistes del segle XXI'

Per EL PERIÒDIC

Antonio García Jorge va ser el solista al saxo, ahir.
Antonio García Jorge va ser el solista al saxo, ahir. | ANA / M. T.
L’església parroquial d’Escaldes-Engordany va ser ahir  l’escenari de l’estrena de la nova producció amb format de cambra de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), ‘Els solistes del segle XXI’. El concert va estar protagonitzat per dos joves solistes, Antonio García Jorge al saxòfon i Sara Curbasi al violí, guanyadors del Sax Fest 2014 i d’El Primer Palau 2013 respectivament.

Amb aquest espectacle, la Fundació ONCA, formada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, dóna compliment a un dels objectius de la nova Temporada de l’orquestra, que és seguir potenciant produccions de qualitat. A més, el concert també es podrà escoltar al Palau de la Música de Barcelona el proper 26 de febrer.

‘Els solistes del segle XXI’ és una de les sis produccions que estrena l’ONCA aquest 2015 en format cambra. El concert, que va atreure un nombrós públic a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, va comptar amb la participació de dos joves solistes premiats en diferents concursos musicals, amb l’objectiu de potenciar l’orquestra com a plataforma activa per als joves intèrprets. D’una banda el saxofonista Antonio García Jorge, guanyador del Sax Fest 2014, i de l’altra, la violinista Sara Curbasi, premi d’El Primer Palau 2013.

Tot i tractar-se de solistes del segle XXI, el concert, dirigit per Gerard Claret, va comptar amb un repertori del segle XX. Així, la formació va interpretar peces del rus Aleksandr Glazunov, i dels nord-americans Samuel Barber i Philip Glass.

La nova producció de l’ONCA, estrenada ahir dissabte a Escaldes-Engordany, es podrà gaudir també a Barcelona, en el marc de l’onzè Cicle ONCA al Palau. Serà el pròxim dijous 26 de febrer amb una obra de Bernat Vivancos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT