PUBLICITAT

Pas de la Casa

Solans és el campió de les GSeries BPA

Les GSeries BPA acaben amb el triomf en l’última prova per a Ezpeleta, i Montellà vencedor final en 2RM

Per EL PERIÒDIC

Carlos Ezpeleta i Nil Solans, mà a mà en una cursa de les GSeries BPA.
Carlos Ezpeleta i Nil Solans, mà a mà en una cursa de les GSeries BPA. | ACA
Després d’una G5 que va complert amb escreix les expectatives, el pilot català Nil Solans va aconseguir el títol en les GSeries BPA 2015. Aquesta última cursa va estar guanyada pel principal rival de Solans, Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), autor d’una gran actuació que no obstant això no va ser suficient per desbancar el seu rival de dalt de la classificació final. En 2RM, Lluís Bigordà arribava el seu segon triomf de la temporada, tot i que el títol va ser per Edgar Montellà.

L’última prova de les GSeries BPA 2015 va viure totes les dificultats meteorològiques que presenta aquest tipus de campionat, encara que totes les  dificultats són les que converteixen aquest campionat de velocitat sobre gel en el que realment és: unes sèries altament especialitzades i de molt alt nivell.

En les dues sessions d’entrenaments, Marc Gutiérrez (Peugeot), desitjós d’obrar de jutge de la contesa pel títol que enfrontava Nil Solans (Mitsubishi) i Carlos Ezpeleta (Ford), aconseguia el millor temps, just per davant de tots dos i dels reapareguts Alex Arroyo (Citroën) i Jan Solans (Peugeot). L’estat de la pista, amb molta neu tova per sobre del gel, oferia un grip molt diferent del de fa una setmana.

La Sèrie 1 era dominada completament per Marc Gutiérrez, tant en la classificació com a la volta ràpida, amb Nil Solans i Carlos Ezpeleta al darrere intercanviant les posicions en ambdós apartats. Les espases seguien en alt, de manera que la Sèrie 2 havia de ser una altra oportunitat, que no deixava escapar Gutiérrez per aconseguir un nou primer lloc, amb Solans segon, Arroyo tercer i Ezpeleta, quart.

Com succeïa en 2RM, la primera Final havia de ser detinguda, en aquest cas per la bolcada sense conseqüències de Manel Guiral, i en la màniga definitiva Ezpeleta no donava opció, guanyant a un Ferran Monjo que va avançar a meitat de màniga a Alex Arroyo, al qual també va superar Luis Pérez-Sala.

La segona Final va viure un desenllaç completament inesperat. Gutiérrez arrencava bé i mantenia la primera posició sense aparents problemes, mentre que a l’esquena als dos germans Solans se les tenien fins que en Nil avançava a Jan, destacant gradualment. Però Nil cometia un error una mica més tard i se sortia al revolt d’entrada a meta, abandonant. A més, Gutiérrez es veia obligat pràcticament a parar per desentelar el seu cristall davanter, el que feia que Jan Solans aconseguís un inesperat però merescut triomf, seguit de Raúl Romero i Pep Vila. Amb tot, Nil Solans va aconseguir el títol per davant de Ezpeleta, després d’una final molt treballada per tots dos i en la qual encara succeint el que se sol dir algun cop de teatre, no va ser suficient per alterar l’ordre que tenia el campionat abans de la G5.

The Duelo / El ‘The Duelo’ 5 havia de ser un autèntic enfrontament entre dos pilots i alhora col·legues, Alex Bercianos i Marcel Besolí, que van entendre des del primer moment que aquesta era una oportunitat de divertir-se, però també d’oferir espectacle i posar un bonic colofó a la temporada d’duels 1 contra 1. Al llarg de la setmana, tots dos van dur a terme la seva particular desafiament enfrontant a diversos esports, amb el resultat de 2 a 2. De tota manera, aquest excel·lent prolegomen no podia tenir continuïtat, ja que després dels entrenaments el canvi de la unitat de Bercianos es trencava, de manera que l’esperat enfrontament no podia tenir lloc.
 
2RM: Bigordà guanya; Montellà campió / L’interès per saber el nom del campió en 2RM no amagava que Edgar Montellà tenia totes les de guanyar, especialment per l’excel·lent estat de forma que havia evidenciat al llarg de tota la temporada. En els entrenaments li prenia la mesura a la situació i en la Sèrie s’imposava per poc a Lluís Bigordà i Ingrid Rossell, tot quedava vist per sentència en les dues finals. En la primera Final un toc que va deixar fora de carrera a Àlex Machado. A la sortida definitiva, el poleman Bigordà s’imposava clarament a una eficaç Ingrid Rossell i Edgar Montellà. La segona Final finalitzava exactament igual a la primera, el que demostrava la igualtat que hi va haver.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT