PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més flexibilitat per treballar entre territoris veïns

L’Associació d’Aturats del Pirineu denuncia tracte de favor a certes nacionalitats

Per EL PERIÒDIC

La carretera que uneix La Seu d’Urgell i Andorra.
La carretera que uneix La Seu d’Urgell i Andorra. | Tony Lara
L’Assocació d’Aturats del Pirineu denuncia en un comunicat enviat als mitjans, que el Govern d’Andorra prefereixi obrir les portes en temporada d’hivern a treballadors de països del sud i centre Amèrica en comptes de comptar amb els aturats del Pirineu que tenen una bona formació en matèria de turisme i esquí. En el mateix comunicat, l’Associació reclama una revisió de les quotes que permeten l’entrada a fronterers, i que aquests a efectes d’immigració no siguin considerats igual que els treballadors d’altres indrets de fora del país, i es pugui agilitzar així la seva contractació.
La carta, denuncia la situació dels aturats de les comarques veïnes del Principat, en especial dels joves, que per aconseguir sortides laborals dignes han de marxar dels seus pobles amb el conseqüent despoblament de les zones de muntanya properes.
L’assocació reclama una major flexibilitat per entrar a treballar al país, igual que la que diuen que tenen els residents a Andorra i que volen treballar a les comarques catalanes, ja que segons exposen, aquests no tenen cap problema ja que la burocràcia que s’exigeix per aconseguir optar a aquests llocs de treballa és inexistent.
El comunicat de l’Associació arriba pocs dies després que l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, encapçalés aquestes protestes per tal de fer-les arribar a les autoritats andorranes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT