PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Assistència domiciliària com a sortida a l’atur

SDP critica la venda de fum del Govern i la seva manca d’acció

Per Marisa da Costa

Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión, conversant amb els padrins durant el berenar d’ahir.
Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión, conversant amb els padrins durant el berenar d’ahir. | Tony Lara
Una trentena de padrins de la parròquia de Sant Julià de Lòria va transmetre ahir les seves preocupacions als candidats de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per Sant Julià de Lòria, Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión. Entre altres dubtes, va destacar l’interès per les pensions i l’equilibri a l’hora d’accedir a les subvencions del Govern, la inacció del qual va ser motiu de crítica per part del número u de la circumscripció.

En resposta als assumptes que més preocupen a la gent gran de la parròquia per la qual postula a una plaça al Consell General, Lorente va insistir en «rebutjar les residències». Per al candidat socialdemòcrata, el lloc del col·lectiu d’edat més avançada és casa seva. I per garantir aquesta estada al domicili, el polític va assegurar que, en cas de ser necessari, «s’augmentarà l’assistència a les vivendes». Amb aquesta proposta encarada a millorar la qualitat de vida dels més grans es donaria, a més, una empenta a «un sector de la societat que en l’actualitat es troba sens ocupació laboral». El candidat lauredià es va mostrar alarmat per la quantitat de gent en procés de cerca de treball i va posar en l’atenció a domicili el punt on molts dels aturats podrien abandonar la seva situació.

Pel que fa a les pensions, tant Lorente com el seu segon, Josep Lluís Donsion, van seguir la línia mantinguda pels seus companys i van insistir en la proposició d’augmentar les pensions un 3% i donar com a mínim el sou interprofessional als jubilats. Va afegir que «cal costejar el 100% dels medicaments i l’assistència hospitalària dels padrins» en detriment «de la construcció de túnels i d’aeroports», perquè «el benestar de la gent gran ha de ser una prioritat, a diferència del que pensen els altres partits.

Llista nacional/ El primer i el darrer membre de la llista nacional d’SDP, Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, van visitar ahir al vespre la caserna dels Bombers d’Andorra, un col·lectiu desencantat amb el Govern sortint per endegar abansde finalitzar el 2014 una normativa que regula les funcions, l’estructura i l’organització del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments per l’excessiva concessió de poder a la cúpula directiva. El candidat a cap de Govern va copsar les inquietuds exposades pel sector i va assegurar que s’estudiaria la modificació d’aquest reglament en cas d’arribar al Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT