PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Ld’A defineix el vial de Sant Julià com a projecte d’interés nacional

La formació defensa la necessitat de prevenir riscos naturals com despreniments o inundacions

Per Marisa da Costa

Davant d’una retenció que ahir va arribar fins als vuit quilòmetres de llargada i que va mantenir durant més de dues hores els conductors a les carreteres del Principat, membres de la formació liberal van denunciar les cues que es formen des de la frontera del Riu Runer fins a ben entrada Andorra, conseqüència de l’abandonament del vial que s’està construint a Sant Julià de Lòria d’ençà anys enrere. A més, van defensar des de Santa Coloma la necessitat d’impulsar el sector comercial i turísc de la zona, aixó com la importància d’actuar en favor de la  prevenció de riscos naturals com les inundacions o dels despreniments, per tal de mantenir la seguretat de les persones.

El número tres de la llista nacional de Liberals d’Andorra (Ld’A), Joan Carles Camp, va traslladar-se la tarda d’ahir fins al Pont de Molines de Sant Julià de Lòria, punt d’accès al Túnel de la Tàpia, com a acte de rebuig per les interminables cues que, sobretot els dimenges, es formen a la parròquia, fet que va atribuir a l’inacabament del vial que hauria de passar pel poble fronterer i que agilitzaria la circulació en moments de gran afluència de vehicles, a més de millorar la imatge que s’enduen els turistes del país.

Acompanyat pels caps de la llista laurediana, Josep Majoral i Carine Montaner, així com el número u de la capital, Salustià Chato, i altres membres de la formació, Camp va remetre contra el Govern liderat per DA per no haver donat continuïtat a les dues fases que han de tancar el vial i que agilitzarien els processos d’entrada i sortida del país per la banda espanyola. Camp va definir el projecte com a prioritat del programa liberal i va criticar els taronges per incloure l’obra en el programa electoral d’ara fa quatre anys i, per contra, haver menystingut aquest projecte al·legant que no hi ha diners i que els liberals qualifiquen de tema «d’interès nacional». En aquesta línia, el tercer candidat nacional de Ld’A va defensar que «no dubta que hi hagi problemes de finançament», però que és urgent «fer un esforç» perquè és evident que els taps que es formen abans d’arribar a Espanya «tenen un impacte sobre els sectors hoteler, comercial i sobre els camps de neu» i, per tant, «en el sector econòmic» andorrà.

A més, els diferents candidats van assegurar que les retencions que els turistes pateixen en accedir o marxar d’Andorra resulten un rebulsiu; la satisfacció de l’estada entre les muntanyes es veu afectada a l’hora de marxar, provocant que els visitants s’enduguin una mala imatge.

Si bé el vial és una de les principals prioritats dels liberals, el primer pas que donarien per donar fluidesa a l’accés pel Riu Runer, seria el contacte amb el país veï per tal de seguir l’exemple que van emprendre ara fa dos anys amb l’obertura dels dos carrils d’accés a Andorra.

Prevenció de riscos/ Els candidats de Ld’A per Andorra la Vella, van visitar ahir Santa Coloma per defensar la necessitat de propugnar mesures de prevenció dels riscos naturals, així com de dinamitzar turísticament el poble.

El primer dels supplents de la llista encapçalada per Salustià Chato i Ruth Vila –també presents–, Jordi Cerqueda, va presentar la voluntat liberal d’impulsar el sector comercial i turístic de Santa Coloma «perquè és una zona amb molt potencial». Els candidats per la capital van visitar ahir al matí els comerciants del casc antic colomí per recollir les seves inquietuds i presentar-los les proposicions que els afecten.

Cerqueda va etiquetar la prevenció dels riscos naturals –com les inundacions o els despreniments de pedres– com a punt en què Govern i Comú s’han de coordinar per tal de «garantir la seguretat dels residents».

Trobada amb els hotelers/ En una reunió amb els hotelers del país, el número 14 va subscriure la intenció de desestacionalitzar l’arribada de turistes i d’actualitzar la qualificació hotelera, que actualment consideren obsoleta. Així, Carles Font va escoltar les inquituds de l’àmbit hoteler i els va transmetre la intenció de combatre l’intrusisme i la competència deslleial regulant els apartaments turístics il·legals i que incompleixen les mesures que ells sí han de complir. D’altra banda, va assegurar que s’ajudarà els negocis familiars i de muntanya, els més habituals al país, per tal de facilitar-los la propagació a nivell internacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT