PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos descensos més per a la Copa d’Europa

Grandvalira es fa càrrec de dues proves de velocitat suspeses en altres estacions al llarg de la temporada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mireia Gutiérrez en un eslàlom.
Mireia Gutiérrez en un eslàlom. | Agence Zoom
Canvi de programa de les finals de velocitat de la Copa d’Europa. Augmenta el nombre de curses, recuperant dos descensos de categoria femenina que s’han hagut de suspendre en altres estacions al llarg de la temporada. Grandvalira agafa el repte d’organitzar més proves al llarg de cinc dies amb un calendari amb sis carreres.

L’esdeveniment que posa fi a la temporada de la Copa d’Europa, on hi seran presents els esquiadors que es troben entre els primers de la classificació, es disputarà a la pista Àliga del Tarter del 18 al 22 de març. Es realitzaran quatre proves en categoria femenina i dues en la masculina. En noies seran dos descensos, una combinada alpina i un supergegant. En nois un descens i un supergegant. La suspensió el seu dia de descensos permeten que se sumin a la programació del domini andorrà. Un dels que es recuperen es va deixar de fer a Saint Moritz (Suïssa). L’altre varia el format de la combinada alpina. En condicions normals es disputaria amb una mànega d’eslàlom i una altra de supergegant. En aquesta cas aquesta darrera se substituirà per un descens. L’eslàlom es disputarà en el que és el traçat de l’Àliga vella. La Federació Andorrana d’Esquí valora que Mireia Gutiérrez participi en la combinada.

Les delegacions han començat a fer les inscripcions per prendre part a Grandvalira en aquest final de temporada de la competició continental. La pista s’ha començat a confeccionar de cara a les curses, tot i que les tasques s’intensificaran els pròxims dies per a que tingui les condicions adients per a la competició. S’ha començat a preparar la neu per a modificar alguns aspectes del recorregut. La temporada passada el nou traçat de la pista Àliga ja es va estrenar en la Copa d’Europa i en aquesta ocasió patirà algun lleuger canvi. El 2016 tindrà una veritable prova de foc amb la Copa del Món femenina, amb un supergegant i una supercombinada, en el que serà el retorn del principal circuit mundial a Andorra, després del pas per la pista Avet de Soldeu el 2012.

Gutiérrez, eliminada per una errada
No va poder arrodonir una gran setmana, on havia assolit un podi (tercera) i una cinquena plaça a la Copa d’Europa de l’estació de Bad Wiessee (Alemanya). Mireia Gutiérrez tornava a la cita amb la Copa del Món d’eslàlom. Ho feia a Maribor (Eslovènia), quedant eliminada en la primera mànega.

L’andorrana va cometre una errada de línia en la primera mànega, entrant de forma massa directa a una doble, que no va poder superar. La cursa se la va adjudicar Mikaela Shiffrin amb 1.39,12 minuts. La nordamericana, actual campiona del món i olímpica de l’especialitat, es posa líder de la general d’eslàlom, amb 479 punts. Té una avantatge de trenta sobre la segona, la sueca Frida Hansdotter. L’escandinava només va ser novena, el seu pitjor resultat de la temporada. La segona a Maribor va ser l’eslovaca Veronika Velez Zuzulova (1.40,15) i la tercera la txeca Sarka Strachova (1.40,17).

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) destaca la temporada que està realitzant la seva corredora, que va decidir replantejar la seva carrera per centrar-se en la Copa d’Europa i ha donat un pas endavant després d’anys amb alts i baixos. «Ha estat molt sòlida fins ara. Estem satisfets amb el seu rendiment», indica Carles Visa, director tècnic de la FAE, sobre la temporada que està realitzant. «Ha treballat molt bé a l’estiu, ha fet els deures i s’està demostrant», no només en Copa d’Europa, sinó en la del Món, on va aconseguir per primera vegada entrar en la segona mànega i sumar punts. Va ser a Zagreb el mes passat. Visa recorda que aquests punts «no són fàcils d’aconseguir».
PUBLICITAT
PUBLICITAT