PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Compromís de DA per agilitzar els procediments judicials

La seu de la Justícia funcionarà a finals de la propera legislatura

Per JOSEP ROMERO

El cap de cartell demòcrata per la territorial d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, ahir.
El cap de cartell demòcrata per la territorial d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, ahir. | Tony Lara
El partit que lidera Toni Martí fixa entre les seves prioritats en l’àmbit judicial fer possible que els procediments que se’n deriven siguin molt més àgils que els actuals que, en alguns casos, s’allarguen en el temps. Si aconsegueixen revalidar el mandat, els demòcrates tenen previst l’aprovació d’un Codi de procediment civil en què van treballar els darrers anys que persegueix bàsicament «aconseguir que els conflictes es puguin resoldre més ràpidament sense que tinguin que acabar necessàriament en les sales de vista dels tribunals», va explicar el cap de cartell de la parroquial d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix. A més la futura legislació permetrà «desencallar i millorar el procediment de les resolucions judicials que hi ha actualment per executar». 
 
En paral·lel DA defensa que la modernització i la professionalització de la justícia vagi acompanyada dels mitjans humans, tècnics i informàtics per tal de fer-ho possible. I en aquesta línia destaca l’anunci de la  construcció de la nova seu de la Justícia a la capital. Un projecte ja aprovat i que serà una realitat «a finals de la propera legislatura», va dir Aleix. El candidat va considerar que malgrat algunes crítiques sobre l’envergadura de la infraestructura, el nou palau de la Justícia «s’adaptarà a les noves necessitats de l’època en la que vivim». 
 
El nou Codi de procediment civil anirà de la mà d’una nova llei sobre mediació que empararà una solució alternativa de resolució dels conflictes al marge dels òrgans judicials i diferent de l’arbitratge. Aleix també va manifestar que aquestes iniciatives i d’altres no deixaran de banda el desenvolupament reglamentari de l’important paquet de lleis aprovades en els últims 4 anys per culminar les reformes legals. 
 
Revitalització comercial

Els candidats de la territorial d’Andorra la Vella, Jordi Cinca i Rosa Ferrer van ser els encarregats ahir d’explicar les propostes encaminades a la dinamització comercial. Així van creurà necessari continuar en la línia de potenciar els principals eixos del país amb l’acompanyament i el complement de les activitats que millorin l’experiència de compra. 
 
Cinca va assegurar que DA segueix apostant per l’Andorra Shopping Festival o les Nits Blanques «per tal de donar a conèixer les zones comercials a les persones que ens visiten».  D’altra banda Rosa Ferrer va destacar les actuacions que s’estan realizant a les voravies de l’avinguda Tarragona, davant l’Andorra 2000, «per millorar la mobilitat dels vianants» i la construcció del nou CAP a la plaça de la Sardana que entrarà en funcionament a mitjans d’aquest mateix any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT