PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana treu pressió a l’equip de cara al partit contra el Manresa

Considera que el grup treballa correctament i que el matx del MoraBanc amb els bagencs no és cap final

Per JOAN JOSEP BLASCO

Navarro tracta d’evitar el llançament de Salin, en l’últim partit a la pista del Gran Canària.
Navarro tracta d’evitar el llançament de Salin, en l’últim partit a la pista del Gran Canària. | Miguel Henríquez / ACB Photo
Superada la Copa del Rei, la Lliga Endesa torna a ser la protagonista. El focus basquetbolístic deixa de ser a Gran Canària per repartir-se per tota la geografia. Un dels punts on estarà posada l’atenció és dissabte a Andorra la Vella, amb els dos cuers enfrontant-se per no acabar la jornada en l’última posició. Partit que marcarà tendència, entre dos conjunts, el BC MoraBanc Andorra i la Bruixa d’Or Manresa, que necessiten imperiosament guanyar.

Els vuit equips que han disputat la competició copera han estat centrats al llarg de la setmana en els partits que tenien per davant, però la resta s’han pogut centrar en la lliga. I aquest és el cas dels andorrans, que sumen vuit derrotes consecutives, i els bagencs, que no estan gaire millor, amb una ratxa de set. «Aquesta aturada en la competició ens ha anat bé. És un temps que ha servit per airejar la ment i carregar piles», exposa Francesc Solana, director general del MoraBanc. La setmana passada l’equip va tenir un parell de dies de descans, i darrerament a més d’entrenar han participat en diverses activitats per fer grup. Perquè aquest equip el que no pot permetre’s el luxe és de deixar de ser un bloc, amb cadascuna de les peces sense sortir-se de l’engranatge.

La situació a la classificació és preocupant. Però també la imatge que ha mostrat últimament, on li ha mancat aquell esperit competitiu que el caracteritzava, i que li servia per contrarestar mancances que podia tenir davant el rival. Les derrotes són preocupants, i en l’ambient és present. «Si vas guanyant vens a treballar més content. Amb les derrotes la feina no és igual. Costa més». Els dies d’aturada han servit per tenir temps per fer valoracions de que és el que falla. «Tenim la sensació que entrenàvem bé, que durant la setmana es fan totes les coses bé per guanyar, i tenim la confiança que podem competir, però les victòries no arribaven», fet que obliga a «arribar el millor preparats» pel pròxim partit i «mentalment ser forts». Perquè aquesta és una situació nova que afronta el club, acostumat les últimes campanyes a acumular un bon grapat de victòries i sumar molt poques derrotes: «Hem de saber gestionar-ho. És nou per a nosaltres».

Dissabte arriba un matx en majúscules, pel que significa. Però Solana li treu transcendència: «El del Manresa és un partit important però no decisiu. Ni guanyant ens salvem ni perdent baixem». Els números així ho diuen, però queda clar que qui venci deixarà tocat al rival, i en una situació greu i preocupant de cara a la permanència i abandonar les darreres places. «Hi ha responsabilitat per canviar la dinàmica i és molt important la bona predisposició de tots. La dels jugadors a la pista i la del públic a la graderia». L’únic missatge és el de vèncer: «Primer de tot ens hem de centrar en guanyar. Tenir l’average a favor és secundari».

El club espera que les graderies, per la transcendència del matx, tinguin un aspecte que s’acosti al ple. A la capital del Bages han captat el missatge, i l’afició andorrana en un nombre important es desplaçarà. En aquesta ocasió el MoraBanc no realitzarà cap iniciativa com en l’anterior partit a casa, amb el Gipuzkoa Basket, en què es van regalar dues entrades a cada soci.

Triomf del sènior B
El MoraBanc B es va imposar al segon classificat, el JAC Sants, per 78-72. Els màxims anotadors del conjunt andorrà van ser Esteve Malet i Filip Knezevic amb setze punts. L’equip es troba en la sisena posició de la taula amb un balanç de vuit victòries i el mateix número de derrotes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT