PUBLICITAT

Barcelona

Pujol Ferrusola diu que no ha operat des de paradisos fiscals

L’expresident de Catalunya no respon als parlamentaris

Per EL PERIÒDIC

El fill de Jordi Pujol, ahir davant de la comissió del Parlament català.
El fill de Jordi Pujol, ahir davant de la comissió del Parlament català. | TONY LARA
Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident català Jordi Pujol, va afirmar ahir que no ha cobrat comissions de l’administració ni ha operat des de paradisos fiscals, tot i que va evitar concretar com va gestionar la fortuna oculta de la seva família perquè primer ho ha d’explicar a la jutge.

En la seva compareixença a la comissió del Parlament constituïda arran de la confessió del seu pare, el primogènit dels Pujol va respondre a les preguntes de l’oposició en to desafiant: «Aquí estem per dir la veritat, tant vostès preguntant com jo contestant». Pujol Ferrusola va voler desmuntar alguns dels «mites» que, segons va dir, creu que s’han publicat sobre ell i va ser contundent en sostenir que no ha operat «mai» des de paradisos fiscals, ja que tot el seu patrimoni el gestionava des dels seus comptes en una oficina del BBVA a Barcelona en què, segons va lamentar, li acaben de comunicar que es canviï de banc.

Segons Pujol Ferrusola, ell ha fet com el 99% dels inversors, que posa els seus estalvis en productes que el banc li ofereix, de manera que, si és el cas, seria el banc el que ha fet «moviments en paradisos fiscals», a través de les seves inversions: «Quan vas a un banc, no preguntes on són dipositats els productes en última instància».

A més, també va negar haver cobrat comissions de ningú que hagi treballat en l’administració pública, en contra del que sostenen alguns informes de la Unitat de Delictes Econòmics (UDEF), que conclouen que va cobrar comissions milionàries per assessorar i mitjançar en obres públiques dependents de la Generalitat.

L'expresident s'enfronta a tots / L’expresident català Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola es van negar ahir a aclarir més dubtes sobre la seva fortuna oculta i van menysprear el paper de la comissió del Parlament que es va crear per investigar-los, a l’entendre que es basa només en «insinuacions» i en el «diuen, diuen, diuen».

El matrimoni Pujol i el seu primogènit Jordi Pujol Ferrusola, imputats per frau fiscal i blanqueig per la jutge que investiga l’origen dels fons ocults a l’estranger, van comparèixer ahir davant la comissió d’investigació del Parlament que es va crear precisament per esbrinar l’origen de aquests fons.
L’expresident, que fa cinc mesos va declarar davant la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament en relació amb el cas, va evitar aclarir els dubtes que els diputats li van formular sobre l’origen dels diners.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT