PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

1.684 euros per a Encamp

El cop d’efecte el va signar Valentí Martí: «He gastat jo més a la parròquia que el Govern»

Per R. M. S.

Els candidats, enfront del presentador, ahir al plató d’ATV.
Els candidats, enfront del presentador, ahir al plató d’ATV. | TONY LARA
Ui, que sí, que hi va haver un cop d’efecte en el debat televisiu d’ahir amb els candidats territorials per Encamp. El va signar el liberal Valentí Martí, quan en la recta final del que tenia preparat va obrir a mans plenes uns fulls i va començar a disparar amb les dades de les inversions fetes des del 2011 a la parròquia encampadana. Les xifres, que semblarien baixes o era això el que el candidat volia fer entendre, van quedar clares amb l’última inversió, la del 2014, quan va indicar que el Govern havia aportat 1.684 euros a Encamp. «M’he gastat jo més a la parròquia que el Govern», hi va afegir tot doblegant els fulls i deixant que els seus contrincants, o especialment Maria Martisella, de DA, assimilessin el cop. Aquesta va intentar sortir al pas, va dir que tot eren projectes que estaven de camí, i prou en va fer així per rentar la cara.

Amb el cop d’efecte, l’espectador de segur que es va quedar rumiant-s’ho, perquè va ser un tret al cor, directe i senzill. I sí, Martisella, jove, de 29 anys, va demostrar que sabia rebre i contestar –aquest és el paper de cada candidat del partit sortint del Govern durant tota la campanya–, però en aquest punt, tot i la voluntat, no ho va aconseguir. Martí, per la seva part, devia fer per dintre seu aquell riure del qui sap que acaba de posar-li el fil a l’agulla, perquè en la resta del debat va estar tan lineal com la resta de rivals polítics.

Rita Sirkia, número u per Encamp per SDP, i David Ríos, de PS+Vers+Iniciativa Ciutadana+Indepdendents, van mostrar la cara socialdemòcrata apostant amb les petites diferències en sanitat, educació, i en altre dels cavalls de batalla, el comerç, tan abandonat al poble com al Pas de la Casa, segons van dir. Els atacs al Govern de DA –tant al central com al parroquial de Jordi Mas– van ser constants, perquè «Encamp és una ciutat decadent», va dir Ríos al·ludint al tancament de comerços que es pateix, i va ser precisament el candidat de Junts el que va fer l’altre cop d’efecte, una mica menys contundent que el de Martí, però també sagnant, quan va recordar Martisella, que acabava de plantejar portar Ràdio Televisió d’Andorra a la seu de Ràdio Andorra, que era el Govern demòcrata el que havia fet ja els moviments per instal·lar en aquest edicifici el museu de la Ràdio, i no la televisió pública. En aquest tema va entrar els ministeri de Cultura que anirà al Rosaleda, si portarà o no moviment econòmic a Encamp. «Hi pujarien 100 persones», va dir Martisella. «Només serien menús de migdia», va respondre Sirkia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT