PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Càritas d’Urgell explica a la Seu la nova campanya

El delegat de Càritas de Vic, Mossèn Ramon Bufí, oferirà la conferència

Per EL PERIÒDIC

Un dels bancs d’aliments de Càrites d’Andorra.
Un dels bancs d’aliments de Càrites d’Andorra. | TONY LARA
En el marc de la programació anual de conferències de la Quaresma que la Parròquia Sant Ot de la Seu d’Urgell organitza cada any, ahir dimecres, a les 20.00 hores, al Casal Parroquial, mossèn Ramon Bufí va explicar el missatge de la nova campanya institucional de Càritas Espanyola, que es presentava sota el títol Estima i viu la Justícia. Què fas amb el teu germà?.
Mossèn Ramon Bufí i Puigoriol, nascut a Osona l’any 1943, ha estat professor de català des de 1970 a diferents escoles i instituts. Com a capellà, exerceix actualment de rector al poble de Roda de Ter i ocupa el càrrec de delegat episcopal de Càritas Vic. És des de l’àmbit eclesial on ha treballat tota la vida en moviments cristians de fort accent social i en organitzacions que fomenten «l’amor i l’arrelament al país». La major part de la seva tasca l’ha dut a terme entre els joves.
 
qui són/ Càritas d’Urgell és una entitat no lucrativa d’acció social de l’Església Catòlica. Va ser constituïda el 26 d’abril de 1977. Realitzen un servei desinteressat, lliure, gratuït i responsable en benefici de la comunitat. A Càritas les persones voluntàries constitueixen el pilar bàsic i insubstituïble de l’acció de l’entitat, i tenen un compromís comunitari, fratern i solidari amb els últims.  Acullen a totes les persones necessitades, sense cap tipus de distinció, tant sigui de procedència , com de tendència política o de creença religiosa . Les seves actuacions es fonamenten en els valors de l’humanisme cristià, en ser més fidels a l’Evangeli i a les necessitats de les persones vulnerables. 
 
Què fan/ Càritas d’Urgell treballa en l’àmbit social en accions encaminades a pal·liar els efectes immediats de la pobresa. Ho fan des de la promoció i la reinserció a través de diferents programes i projectes. En la seva acció donen prioritat a la promoció de les persones des de l’acompanyament, l’atenció dels més desfavorits, la participació a través del voluntariat i la sensibilització per al medi ambient, entre altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT