PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Cal retornar la confiança a la funció pública de l’Estat»

Naudi veu necessari el reconeixement de la tasca del sector públic

Per Marisa da Costa

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, en una trobada amb el cos de Policia.
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, en una trobada amb el cos de Policia. | Emilio Prenas
El candidat al lloc de cap del Govern de Socialdemocràcia i Progrès (SDP), Víctor Naudi, va manifestar ahir en una reunió amb membres del cos d’agents penitenciaris que és precís trencar amb «l’estigmatització generalitzada que ha provocat el Govern sortint de DA» i que ha desembocat «en un enfrontament entre la funció pública i la societat civil».
 
Segons el líder progressista, les diferències van aparèixer amb la qualificació dels funcionaris, per part dels demòcrates, de «sector privilegiat». Per revertir aquesta situació i retornar la confiança a l’àmbit funcionarial, que «estaà al servei del país i perquè segueixin prestant  serveis correctes a la societat», SDP proposa reconèixer la seva tasca derogant la Llei de les pensions de la funció pública i reformurar-la «seguint un criteri de sostenibilitat, però sense deixar de banda el reconeixement, va afirmar Naudi.
 
A més de les pensions, durant la trobada d’ahir al Centre Penitenciari, el candidat també els va presentar la intenció de crear una «comissió consultiva a la qual es tingui en compte» i «revisar el tema de les hores extres», una qüestió que segons Naudi «ningú tracta malgrat la repercussió directa en les finances públiques».
 
A més de voler «suspendre la Llei de les pensions de jubilació mitjançant un ampli acord al Consell per tal de fer un text que perduri en el temps i que reconegui els drets dels agents», a primera hora del matí i acompanyat per la número dos de la llista nacional, Sílvia Bonet, va posar de manifest la intenció d’SDP de modificar també la Llei de la Caixa de la Seguretat Social.
 
En aquest cas, la finalitat resideix, no en augmentar la pressió fiscal perquè «fins ara les pensions estan garantides», sinó en incentivar l’ocupació laboral per tal que la CASS percebi més salaris i, d’aquesta manera, no haver d’incrementar el percentatge de cotització.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT