PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una Copa del Món i les finals de la d’Europa, a Grandvalira per acabar

Les bones sensacions d’Oliveras a la Universiada l’animen a competir més abans que acabi el curs

Per IVÁN MOURE

Oliveras (a la dreta), moments abans de pujar al podi a la Universiada de Sierra Nevada, fa quinze dies.
Oliveras (a la dreta), moments abans de pujar al podi a la Universiada de Sierra Nevada, fa quinze dies. | FAE
Marc Oliveras va assabentar-se a l’estiu que tenia lupus. Sis mesos després ja no només ha tornat a competir, sinó que vol ampliar el calendari abans de que acabi el curs donat que la recuperació està anant molt millor de l’esperat. Tant ell com el cos tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) consideren que si tot va bé, està en forma i hi ha el permís dels metges –com així és– no hi ha motius per posar el fre de mà. Ja està decidit: després de tornar a les pistes a la Universiada fa quinze dies, té apuntada en vermell una Copa del Món a Noruega la setmana vinent i les finals de la Copa d’Europa, del 18 al 22 de març a Grandvalira.

Segons va explicar el seu entrenador, Xavier Bellsolà, hi havia dues opcions: «una conservadora» de no córrer i esperar a la pròxima campanya per fer una pretemporada com deu mana i arribar a punt al desembre, «o fer un final de temporada normal», ignorant el lupus perquè l’anàlisi que li van fer després de la Universiada van ser molt positius. La decisió final va ser l’arriscada. Així ho va explicar Oliveras:  «La pista de Kvitfjell de la Copa del Món no la conec, ja és un bon motiu per anar-hi. També veig la prova com una preparació per a les finals de Copa d’Europa. No busquem resultat, sinó fer quilòmetres», va deixar clar.
Queda clar que la prioritat, doncs, era córrer a Andorra. A casa. Davant la seva gent. Un motiu que engrescaria a qualsevol, però sobretot algú com ell que s’ha perdut gairebé tot el curs 2014-2015. «Oliveras ha aprofitat la malaltia que té per fer-se més fort a nivell mental. Jo ho he notat moltíssim; s’ha de veure com es troba a la Copa d’Europa, però a Sierra Nevada tenia més ganes que ningú i crec que va ser clau perquè aconseguís la segona posició al supergegant», argumenta Bellsolà.

PERDRE L’ESTATUS DE LESIONAT / Sigui la força mental o la preparació física, el cas és que Oliveras, un esquiador de velocitat, va fer 19,26 punts al supergegant de la Universiada, quan en tenia 22,17. I en el gegant va fer-ne 24,07, molt a prop dels 22,18 que conserva actualment. Com només ha fet aquestes dues proves, de moment està a ulls de la FIS, segons recull la normativa de competició, en estatus de lesionat i per tant és com si no comptessin. N’ha de fer almenys cinc per treure’s aquesta condició i què li comptin els punts. Amb la Copa del Món i les finals de la d’Europa n’haurà fet quatre més –dos supergegants i dos descensos– i per tant podrà baixarà els punts rebaixats en la Universiada i tot el que vingui de nou.

L'EQUIP FEMENÍ PUNXA A L'ITALIÀ JÚNIOR / Ahir no va ser un bon dia per a les tres representants femenines de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en els Campionats d’Itàlia júniors que s’estan disputant a l’estació de Pila. Totes tres, tant Sara Raméntol com Sissi Hinterreitner i Marta Ribó, van sortir del traçat en l’eslàlom, per la qual cosa van ser eliminades.

El dimarts passat que va començar el Nacional italià amb el gegant, l’actuació tricolor va ser molt millor. Mariona Raméntol també va ser desqualificada en la primera mànega, però Sara, amb el dorsal 39, va ser la 32a a 4,93s de la guanyadora, Laura Pirovano, i Hinterreitner, que tenia el 119, va ser la 43a a 6,09s.
PUBLICITAT
PUBLICITAT