PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí garanteix l’obertura també als sectors tradicionals

El candidat de DA dóna per completat el nou marc fiscal

Per EL PERIÒDIC

Toní Martí
Toní Martí | Tony Lara
El cap de llista demòcrata, Toni Martí va recordar que cal continuar avançant cap a la diversificació econòmica per fer d’Andorra un país d’oportunitats, «una obertura cap a nous sectors que ha de garantir els pilars tradicionals i les especificitats andorranes». En aquest sentit durant la reunió que va mantenir ahir amb els membres de l’Empresa Familiar Andorrana per exposar el full de ruta de DA  per als propers 4 anys, Martí  va manifestar que la diversificació «complementa l’oferta i permet garantir l’Estat del Benestar». 
 
Pel que fa les empreses andorranes, Martí va indicar que els CDI «permeten accedir a nous mercats fora del país sense tenir una gravació fiscal suplementària». Martí, a més, va afirmar que «Andorra no pot perdre l’oportunitat de seguir avançant cap a un Acord d’Associació amb la UE que permetrà als professionals i empreses andorranes accedir a un mercat europeu de més de 500 milions de persones».
 
El líder demòcrata acompanyat del candidat a la llista territorial de Canillo, Jordi Alcobé, van coincidir que aquesta diversificació econòmica i l’obertura del Principat al món ha estat possible gràcies al nou marc fiscal, «que es dóna per completat». En aquest sentit, van  destacar que des de DA «no s’inclouran noves figures ni s’apujaran les existents». Martí també es va referir al marc fiscal com «una eina indispensable molt competitiva i homologable». Finalment van apostar per seguir avançant en la simplificació administrativa pels propers anys.

Pensions 

D’altra banda, la implementació de la llei de Serveis Socials i Sociosanitaris permetrà garantir pensions de jubilació «dignes» i equiparables al salari mínim, en què amb el principi de «corresponsabilitat i avaluant la situació familiar, l’Estat les complementarà». La candidata de la territorial d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va recordar,en aquest sentit, que durant aquesta legislatura es va fer «una política social valenta» passant de 8, 5 milions d’euros l’any 2009 a més de 25 milions d’euros aquest 2015. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT