PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Confussió al voltant de les amenaces a Cinca

Fonts policials confirmen l'interrogatori d'un sospitós, la Policia ho nega

Per El PERIÒDIC

| TONY LARA
En les darreres hores la campanya política s'ha vist eclipsada per la notícia de les suposades amenaces al Ministre Jordi Cinca i al Director del SAAS Lluís Burgués. Mentre fons policials han confirmat a EL PERIÒDIC que s'ha detingut a la persona que suposadament va amenaçar al polític, Cinca admet que és una persona pertorbada  i que s'ha de relativitzar el que va passar.

Per la seva banda, el Servei de Policia, que desmenteix la detenció del sospitós, ha enviat un comunicat als mitjans aquest matí molt confós. Per un costat  el comunicat explica en el segon paràgraf que la persona encarregada d'agafar el telèfon a RTVA "havia rebut una trucada amb contingut amenaçador contra el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que en aquell moment participava en el debat", i que per tant la policia va iniciar ahir la corresponent investigació. Però posteriorment el mateix comunicat cita que "en la declaració que posteriorment va prestar l’operadora de l’empresa de seguretat que va atendre la trucada, va precisar que l’individu mencionat no havia amenaçat el ministre de Finances i Funció Pública, però que havia acusat a aquest darrer i també al director general del Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, de criminals i assassins, arran de la malaltia greu que pateix un familiar seu". El comunicat conclou afirmant que la investigació continua oberta.

Per tant les informacions sobre el tema són contradictòries ja que si la responsable de respondre les trucades va dir en un primer moment que es tractava d'amenaces, després va canviar la versió sobre el que havia passat.

Mentrestant però, la campanya política s'està centrant més en aquest succés i no en les propostes dels partits en aquest tram final, i el Ministre té ara una protecció policial extra. Després del debat televisiu, el ministre va anar a sopar a un restaurant de la capital, quan la policia, alertada per la trucada, va arribar a ATV el polític ja no hi era i es van dirigir al local de restauració per donar protecció a Cinca. La policia va esperar que arribés el cap de govern Toni Martí i els van evacuar als seus domicilis, on van tenir protecció policial tota la nit. Segons fonts policials, la trucada va quedar registrada i donaven per fet que hi havia una persona sospitosa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT