PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia interroga a un andorrà per injúries a Cinca i Burgués

L’operari que va agafar el telèfon descarta les amenaces de mort

Per EL PERIòDIC

Vista general de l’edifici central del Cos de Policia d’Andorra situat a Escaldes-Engordany .
Vista general de l’edifici central del Cos de Policia d’Andorra situat a Escaldes-Engordany . | ÀLEX LARA
Si alguna cosa ha caracteritzat les dues setmanes de campanya electoral són el cúmul de factors externs que l’han afectat: des del trist incendi de la Borda Pairal fins al temporal de neu i les allaus. El darrer capítol es va produir durant el debat electoral del passat dijous al vespre a ATV amb els candidats territorials d’Andorra la Vella, quan home va trucar a les instal·lacions de la televisió pública per titllar al ministre en funcions i representant de DA per la capital del país, Jordi Cinca, i al director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, de criminals i assassins. 
 
En primera instància es va desmentir la detenció, però segons el darrer informe del Cos de Policia que van emetre ahir al vespre i després d’hores d’investigació, va ser identificada la persona que va realitzar la trucada telefònica. Es tracta d’una persona de nacionalitat andorrana de 41 anys, que va prestar declaració davant del servei de Policia per un presumpte delicte contra l’honor per injúries. 
 
Mentrestant però, la campanya política s’està centrant més en aquest succés i no en les propostes dels partits en aquest tram final, i el ministre té ara una protecció policial extra. Després del debat televisiu, el ministre va anar a sopar a un restaurant de la capital, quan la policia, alertada per la trucada, va arribar a ATV el polític ja no hi era i es van dirigir al local de restauració per donar protecció a Cinca. La policia va esperar que arribés el cap de govern, Toni Martí, i els van evacuar als seus domicilis, on van tenir protecció policial tota la nit. Segons fonts de la Policia, la trucada va quedar registrada i donaven per fet que hi havia una persona sospitosa.
 
Desconcert / Ahir al migdia la Policia va emetre un primer comunicat on informava dels fets. Segons aquest, un responsable de l’empresa de seguretat de RTVA va ser qui va despenjar el telèfon a les 22.40 hores, mentre s’està celebrant el debat amb Cinca al plató. 
 
Les primeres informacions filtrades parlaven d’amenaces de mort. Per aquest motiu es va decidir reforçar la seguretat i l’acompanyament del ministre. Tot i això, en la declaració posterior de l’operador que va atendre la trucada, va desmentir la primera hipòtesi i va afirmar que el missatge del desconegut era de contingut amenaçador, sinó que havia acusat a Cinca i Burgués de «criminals i assassins arran d’una malaltia que pateix un familiar seu». 
 
Les reaccions / Tot i el fet, Cinca va assistir ahir al matí a l’acte final de la seva campanya territorial on va fer un balanç de les dues setmanes d’actes, acompanyat de Rosa Ferrer. L’actual ministre en funcions es va mostrar tranquil quan va ser preguntat per la trucada, i va admetre que és una persona «pertorbada» i que s’ha de relativitzar el que va passar. Cinca va explicar que el més li preocupava d’aquest incident «lamentable» era la seva família, i va afegir que, per la seva gravetat, no s’ha d’utilitzar el tema políticament. 
 
El tema va afectar també a la resta de formacions polítiques. Tots els representants nacionals i territorials van mostrar el seu suport a Cinca i Burgués, lamentant un acte d’aquestes característiques. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT