PUBLICITAT

Andorra la Vella

La coalició decideix presentar-se també a les eleccions comunals

Gili confirma que «passi el que passi» han signat un acord per treballar junts els propers quatre anys

Per IMAR MARTÍNEZ

La número dos de la llista nacional de la coalició progressista, Rosa Gili, acompanyada del número tres, Gerard Alís, durant l’acte d’ahir.
La número dos de la llista nacional de la coalició progressista, Rosa Gili, acompanyada del número tres, Gerard Alís, durant l’acte d’ahir. | TONY LARA
Ara sí: alea jacta est. La sort està tirada i avui toca reflexionar. Demà es decidirà qui liderarà el govern els propers quatre anys a Andorra. La número dos de la coalició progressista formada pel PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, Rosa Gili, va fer ahir balanç de les dues setmanes que ha durat la campanya electoral. 
 
El primer que va voler fer saber Gili és que tots els que s’han sumat a la coalició consideren que ha sigut un èxit, i per això han signat un compromís per treballar conjuntament, passi el que passi diumenge, els propers quatre anys. A més, l’acord també inclou presentar-se amb la mateixa formació a les comunals que se celebraran al final d’any. Gili fins i tot va reconèixer que «gosaria dir que la bona sintonia que hem tingut també permet pronosticar un treball de llarga durada amb aquests companys de viatge». 
 
Confiança / La número dos de la formació va valorar «molt positvament» la campanya, i va assegurar que «la feina feta dins la coalició s’ha notat també a fora». Gili es va mostrar prudent però confiada en obtenir «el millor resultat possible», destacant el «projecte de país». De fet, Gili va considerar que estan «preparats per governar» i que el seu programa «no té cap punt feble perquè s’ha contemplat tot i a tothom a l’hora de fer-lo». 
 
En aquest sentit, va recordar que s’han fet nombrosos reunions amb col·lectius i actors socials i que, per tant, el seu projecte és «equilibrat i té en compte a tots els ciutadans». Sobre les propostes per a la reactivació econòmica i les polítiques socials que des de la coalició progressista que han etiquetat de cabdals, Gili va recordar que «cal que tothom vagi bé per a que el país vagi bé». Segons la número dos de la formació, durant la campanya molta gent els hi ha fet saber que estan «decebuts» amb la situació actual del Principat i esperen «haver fet arribar als ciutadans» el missatge de que cal treballar junts i participar de forma activa en la política. 
 
Ahir també van voler fer balanç des de les candidatures territorials, coincidint tots en la bona relació que hi ha hagut entre els representants de cadascuna de les formacions que configuren la coalició de Junts, i lloant la suma de forces. 
 
Entre ells ho van fer els dos candidats de Junts per Andorra la Vella, Joan Ramon Marina i Jan Cartes. Segons els representants de la coalició de centreesquerra, han complert els objectius que s’havien marcat, destacant el fet d’escoltar per tenir més en compte les opinions de la ciutadania i considerant que s’ha fet arribar als electors «una forma diferent de fer política». A més, Marina va afegir que la seva ha sigut una campanya «molt directa i concisa, defensant els valors de la socialdemocràcia», adaptant-los al país. 
 
El millor i el pitjor / Durant els 13 dies de campanya que van acabar ahir, els actes i les reunions s’han repetit sense descans, sobretot entre les candidatures territorials i els primers membres de les llistes nacionals. 
 
Tot i el cansament acumulat i que fins a poques setmanes abans de les eleccions encara no s’havia arribat a un acord per formar la coalició amb les forces d’esquerra, Gili va reconèixer que el millor d’aquesta campanya ha sigut «l’ambient de treball, la motivació i la il·lusió de tots plegats per un projecte en el que creiem, és el principi d’un llarg camí junts». A més, la número dos va voler destacar que precisament és el projecte el que els uneix, i que no tenen cap «interès particular» a part «del futur del nostre país». 
 
Un altre dels protagonistes de la campanya ha sigut el temps. Les nevades, la pluja i el fred que no van donar treva fins la tarda d’ahir i que fins i tot va obligar a aplaçar o suspendre un número important d’actes. Tot i que «Andorra és un país de muntanya i la neu és molt necessària», Gili va reconèixer que la climatologia «ha sigut el més dur» de suportar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT