PUBLICITAT

Aixovall

L’FC Andorra fa una demostració de força davant un rival directe

Ludo va aconseguir un hat-trick i el Borges va errar un penal als cinc minuts amb l’empat a zero

Per JOAN JOSEP BLASCO

Riera rep la pressió d'un jugador del Borges Blanques
Riera rep la pressió d'un jugador del Borges Blanques | J.J.B.
Cop sobre la taula el que dóna l’FC Andorra. Aquest equip, si té el dia, és imparable. I contra el tercer classificat, l’FC Borges Blanques, va demostrar-ho. No li va donar cap oportunitat per endur-se algun punt d’Aixovall. El nivell va ser molt alt i fins i tot es van veure gols de notable factura estètica.

Vells fantasmes van tornar a fer acte de presència. Un dels mals dels tricolors tenia camí de tornar-se a produir. El de rebre un gol de sortida. Miguel no va encertar en el rebuig i Oriol cometia penal en tocar la pilota amb la mà llançant-se al terra. Fernando va ser l’encarregat a tirar-lo, però va enviar l’esfèrica massa alta. Després de l’esglai inicial va començar el que seria una tònica en els noranta minuts. Els andorrans van prendre el domini a base de combinar. Leo en va tenir dues que ben a prop van estar d’inaugurar el marcador. Primer amb un u contra u amb Adrià, que va provar de superar-lo per baix, amb el porter encertant-li la direcció. Posteriorment amb una rematada que s’estavellava al pal.

Qui no va perdonar va ser Riera, que portava minuts aportant velocitat i perill des de la banda dreta. Ludo servia ràpidament una falta des del mig del camp cap al portuguès, que driblava al porter i marcava a porteria buida. Abans d’arribar al descans Leo en va tenir una altra, que es va escapar per poc.
En la represa res va canviar. Els dos equips acceptaven el plantejament que es vivia sobre el terreny de joc. El segon gol va ser una autèntica obra d’art, amb tot l’aparell ofensiu prenent-hi part. Sebas centrava cap a Riera dins l’àrea, aquest assistia amb un cop de pit cap a Ludo, que entrava com un tren i afusellava la porteria. L’estratègia està portant alegries aquesta temporada. I al 60 en va ser un exemple, amb un altre gol des de la pissarra. Sebas passava a riera i aquest a Ludo, que encarava el porter per fer el tercer.

Una errada defensiva va portar l’únic punt negre del matx. Tornar a acabar un partit encaixant. Viñuales al 62 retallava distàncies. Però  el partit ja tenia un guió que no variaria. Els lleidatans poca cosa tenien a fer davant el desplegament andorrà. En el temps de descompte Juli entrava per banda dreta i assistia a Ludo, que llançant-se al terra estirant la cama materialitzava el seu hat-trick particular. Encara no s’havia aixecat que l’àrbitre va xiular el final.

«Ha estat un gran partit», assegurava l’entrenador tricolor, Justo Ruiz. Si la setmana passada era molt crític tot i vèncer l’FC Alcarràs, en aquesta ocasió va destacar el joc i l’actitud dels seus jugadors. «L’equip ha tornat a respondre en un dia complicat», per qui tenien com a rival i perquè el ritme d’entrenaments durant la setmana no va ser com tenien planificat a causa de la meteorologia. És un matx «molt complert en tots els aspectes», i que «hem controlat amb solvència». Després d’aquesta jornada es distancien a 7 punts del Borges Blanques, tercer classificat, apartant-lo de manera quasi definitiva de la lluita per l’ascens. «Han de quedar tocats amb dues derrotes seguides», i més fent-ho contra els dos primers de la taula. L’FC Andorra es posa líder provisional amb 51 punts, superant l’Atlètic Alpicat, que avui juga al camp del CE Artesa de Segre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT