PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Han estat quinze dies durs, ens traiem un pes de sobre»

Joan Peñarroya, orgullós dels jugadors: «Sabíem com atacar i l’equip ha respost»

Per IVÁN MOURE

| TONY LARA
Joan Peñarroya no va amagar ahir que els quinze dies de pausa en lliga per donar pas a la Copa han estat eterns, amb la dinàmica negativa que estava arrossegant l’equip. Amb tot, qualsevol dubte es va desfer amb el contundent 80-64: «Ens treiem un pes de sobre després de tant de temps sense vèncer. Han estat dues setmanes llargues, teníem clar com volíem jugar, és cert que hem tingut un encert important de tres en la primera part però també sabíem  que podia ser amb la manera de defensar del Manresa», va ser la valoració inicial del tècnic del MoraBanc.

Una de les grans notícies va ser el bon joc mostrat i sobretot la regularitat: «L’equip ha respost bé. S’havia de treure caràcter i els jugadors ho han fet. Ja dèiem que l’important era acabar bé. Es tracta de que tot el que passi durant el partit t’afecti de la menor manera per arribar amb opcions al final. Havíem d’estar junts, sobretot en moments d’angoixa, i així ha estat».

De l’average, també va tenir una opinió i força sorprenent: «Ja n’érem conscients però no havíem ni parlat d’això fins que faltaven dos minuts  per al final. Avui [per ahir] necessitàvem guanyar encara que fos d’un a l’últim segon».

També va comentar Peñarroya la curiosa estadística de que es va tirar més de tres (13 de 31) que de dos (16 de 27): «Sabíem que per la seva manera de defensar ens podrien deixar opcions de tir exterior i nosaltres tampoc hem tingut molt equilibri a la pintura». Per acabar, una picada d’ullet als seus homes: «Avui ens hem semblat a l’equip de molts mesos. Em quedo amb el tercer quart, quan hem reaccionat quan estàvem tocats, cosa que últimament no sabíem superar».

PEDRO MARTÍNEZ: «EL PARTIT S'HA TRENCAT AL TERCER QUART A BASE DE TRIPLES»
El BC MoraBanc va anotar 13 de 31 intents des de més enllà de 6,75 (per un 7 de 26 del Manresa) i Pedro Martínez no va dubtar a assenyalar aquest factor com determinant en el marcador final. D’entrada, el tècnic del cuer de l’ACB va reconèixer: «No hem competit com volíem».

Després va apuntar la clau del partit: «L’Andorra ha tingut més encert, especialment de tres punts. Hem fet coses bé a la primera part però quan han adquirit una renda important [al tercer quart] hem buscat massa solucions individuals, la majoria d’elles sense èxit. Quan ens apropàvem a un al tercer quart [era a dos: 43-41 al minut 14] han tornat a trencar el partit a base de triples i ja no hem estat capaços de refer-nos». Amb tot, l’ha sorprès que «no hem defensat bé» en alguns intents llunyans del MoraBanc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT