PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals es mostra content però lamenta la majoria de DA

Pintat afirma que en cap eleccions hi ha perdedors i lloa l’essència de la democràcia

Per JOAN RAMON BAIGES

Costa, Camp, Pintat i Gallardo fan l’ela de liberals, ahir a l’Hotel Roc Blanc.
Costa, Camp, Pintat i Gallardo fan l’ela de liberals, ahir a l’Hotel Roc Blanc. | TONY LARA
V a ser un sospir. 17 vots a Ordino van impedir la majoria absoluta de DA, I precisament allà, on Toni Riba, nou de trinca, havia aconseguit endinsar fins i tots els seus rivals. Te fusta, i és un jove polític a seguir. Per la resta, Liberals d’Ordino va seguir l’escrutini des de la seva habitual seu de l’Hotel Roc Blanc, Allà s’hi van trobar a primera hora els primers militants, després van arribar els candidats territorials, i finalment va aparèixer el cap de llista nacional, Josep Pintat, resguardat en una sala de l’hotel fins que se sabessin els resultats definitius,
 
Va regnar l’optimisme a la seu dels liberals. S’hi respirava confiança, tot i que des d’Escaldes-Engordamy hi havia certa resignació per no haver poder haver fet el porta a porta amb més intensitat. Tot i així, el sentiment generalitzat era que s’havia començat de zero, i que s’havia arribat molt lluny després de començar un projecte de nou.
 
Al feu liberal ve regnar la calma. Hi havien bones vibracions i es confiava, com a mínim, en barrar la majoria absoluta de Demòcrates per Andorra. Es va seguir fins el darrer moment els resultats, quan des de ATV es donava la victòria liberal a Ordino, però des d’eleccions.ad es deia que els dos consellers eren per a Toni Fillet i Meritxell Mateu (DA). Va regnar la resignació, es van escapar 17 vots que posicionaven els liberals en una altra posició al Consell General. Van anar arribant els candidats territorials per moments i sota els aplaudiments dels assistents a la sala hi havia satisfacció.
 
Quan va fer la seva entrada Pintat el públic va esclatar, Pintat va ser diplomàtic. El que primer que va fer es felicitar a DA pel seu triomf. Després va considerar que en cap eleccions hi ha perdedors, que tothom té el seu votant i que és l’essència de la democràcia.
 
Això sí, el nou cap de l’oposició va constatar que Liberals d’Andorra s’ha convertit en la segona força política al Consell General i la segona més votada. El candidat liberal va prometre «una oposició responsable» i va lamentar els 17 vots d’Ordino «que han tornat a permetre la majoria absoluta de DA».
 
Davant l’auditori, entregat, Pintat va proclamar que «tots sou guanyadors, heu posat la cara, i som la segona força política. Anem a progressar», va dir en visió de futur per a les properes.
L’excònsol va assenyalar que la seva previsió és fer una oposició «responsable» i va agrair a militants i simpatitzants «compartir aquests moments tan intensos».
 
Després va parlar Jordi Gallardo. El número dos. Molt content. «Hem tornat per quedar-nos», va dir, per afegir que «aquest projecte té futur». Els aplaudiments van ressonar. Joan Carles Camp, tres a la llista nacional, va tenir paraules especials per a la Massana –un dels llocs claus– dient que «han fet una bona feina». Ferran Costa, un dels més dinàmics durant la campanya electoral, va donar els ànims més forts per a Ordino, Andorra la Vella, Encamp i Escaldes-Engordany.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT