PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els socialdemòcrates veuen enfonsades les seves expectatives

El partit esperava assolir una major representació al Consell

Per Marisa da Costa

Víctor Naudi, acompanyat de diversos candidats de la llista nacional, sopa un cop coneguts els resultats.
Víctor Naudi, acompanyat de diversos candidats de la llista nacional, sopa un cop coneguts els resultats. | Emilio Prenas
La ginebra amb tònica va ser la beguda estrella un cop arribada la cúspide de la nit electoral a l’Arthotel d’Andorra la Vella, per ajudar a pair uns resultats que van assolar les cares de candidats de Socialdemocràcia i Progrés, familiars i amics, d’una mescladissa sentimental que es balancejava entre la decepció i la incredulitat.

La nit va començar amb una cinquantena de persones, d’entre les quals cal destacar l’absència de candidats i la reclusió dels principals membres de la llista nacional. Víctor Naudi va mantenir-se en una sala apartada amb els pesos pesants de la formació fins que l’escrutini va presentar el mosaic que, obert a la possibilitat d’unir forces, composarà el Consell General.

A mesura que s’avançava en l’escrutini, augmentava el nombre de cadires disponibles i comentaris burlescs respecte el que s’anava descobrint: «té força, el socialisme al país, eh» o «mai por!». Fins i tot van entonar, sense alçar gaire la veu, una cançó per felicitar l’aniversari a Àngel Dalmau, número dos de la llista d’SDP per Andorra la Vella.

Acompanyat per Jaume Bartumeu, el cap de llista nacional va fer acte de presència quasi bé tocada la mitjanit, presentat per la número quatre de la nacional, Sandra Cano: «Ara vindrà el Víctor a dir-nos el resultat final, sobretot...». Va acabar la frase fent gesticulacions amb les que incitava els presents a donar un suport que, a jutjar per la cara de cansament i desencís, li era ben necessari. Un cop davant del faristol i després de felicitar a tots els contrincants, va procedir a l’autocrítica: «hem fet un resultat que no arriba al que nosaltres volíem, ja que pensàvem aconseguir tres consellers i ens hem quedat amb 2». Mal resultat que va atribuir a la manca de temps per arribar a tothom i a l’elevat nombre de vots en blanc i abstencions. Potser empès pel suport, va transmetre un missatge optimista afirmant que, «tot i no poder-nos acontentar, és un bon punt de partida, hem de mirar endavant».

La decepció pugnava ahir amb l’estupor. «No pensàvem caure tant» o «la gent potser no estava tant decebuda com ens van expressar», van afirmar les candidates territorials d’Escaldes, Alba Álvarez, i d’Encamp, Rita Sirkia, respectivament.

Tot i el desencant, no va mancar el consol entre uns i altres i la transmissió d’ànims per encarar les properes eleccions amb forces renovades. «Amb l’estrena en aquesta legislatura hem marcat un bon punt de partida», va manifestar Naudi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT