PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A s’imposa als Demòcrates a la Massana

Els liberals es fan amb la victòria amb claredat

Per Josep Romero

La mesa electoral, amb consellers i electors de la Massana.
La mesa electoral, amb consellers i electors de la Massana. | Tony Lara
En aquesta ocasió tres van ser les llistes que competien a la Massana a diferència de les eleccions de fa quatre anys on només van concórrer dos, la formada per DA i Ara Futur, integrada pel PS i independents. Així aquest 2015 es van presentar Carles Naudi i Judith Pallarès per Liberals d’Andorra, Mariona González i Rosa Maria Rechi per PS+ Verds+IC+ Independents i Olga Gelabert i David Montané per Demòcrates per Andorra. Lluitaven per aconseguir el vot del màxim nombre dels 2.656 electors de la parròquia, 345 més que en les darreres eleccions generals del 2011.

La candidatura encapçalada per Naudí i Pallarès es va imposar amb  rotunditat als seus principals adversaris de DA. Les pors dels demòcrates sobre la igualtat en aquesta circumscripció es van fer realitat i, en aquesta ocasió la balança es va decantar del costat dels liberals que van presentar un programa que va aconseguir arribar als massanencs.

La victòria de Ld’A es va produir gràcies als vots de 797 electors. Amb 589 vots la segona llista va ser la de Demòcrates per Andorra encapçalada per Gelabert. La tercera llista ha estat la de la coalició Junts, amb el Partit Socialdemòcrata+ Verds+ Iniciativa Ciutadana+ Independents amb 396 sufragis.

VALORACIONS/ El cap de cartell liberal, Carles Naudí, va justificar el triomf gràcies a la campanya que van fer i que va ser qualificada «d’honesta i en la que no hem entrat en cap tipus de confrontació i en la que vam fer prioritzar el diàleg». Naudi no va voler extrapolar els resultats a altres territoris perquè va dir que «cada parròquia és diferent». Una victòria que també va justificar pel «descontent d’aquests quatre darrers anys de govern de Martí».

Per la seva banda, la candidata de DA, Olga Gelabert, va reconèixer que «els liberals han sabut passar millor el missatge i vendre el seu programa». També va admetre que guanyar era «molt complicat» i que «partien com a perdedors i, per tant, no va suposar cap sorpresa». I una única crítica als rivals dels que va dir «van tenir el recolzament del Comú i això és un punt a favor». Per la seva part, Mariona González, de Junts, va fer autocrítica: «Teníem el millor programa, però potser no l’hem sabut vendre».

Participació/ Pel que fa a la participació, a la Massana va arribar al 72,66%. En concret van anar a les urnes 1.930 persones. En relació al 2011, l’abstenció va augmentar. La passada legislatura, la llista  de Demòcrates per Andorra encapçalada per Daniel Armengol i Sòfia Garrallà va aconseguir el 65,53% dels sufragis (1.112 vots) enfront a la coalició Ara Futur (PS +Independents) liderada per Pere López. En aquestes eleccions, els massanencs van donar un tomb i van acabar amb el domini taronja del 2011. En aquestes eleccions la novetat de la presentació de la llista dels liberals va aconseguir fer-se amb gran part dels vots més conservadors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT