PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra se suma al Dia Internacional de la Dona

Les parròquies del Principat volen formar part del 8 de març

Per EL PERIÒDIC

Conferència del 8 de Març sobre la dona i el seu dia, any 2014.
Conferència del 8 de Març sobre la dona i el seu dia, any 2014. | TONY LARA
Comuns i associacions han organitzat varis actes per commemorar el dia Internacional de la Dona. Per la seva part, el Comú d’Andorra oferirà divendres dia 6 tallers Infantils amb el títol “Trencant motlles” – “El joc és cosa de tots”. Aquesta activitat, organitzada conjuntament entre el ministeri de Salut i Benestar i la conselleria de Social del Comú d’Andorra la Vella, s’adreça als infants i té com objectiu trencar els estereotips assignats als homes i a les dones en relació a les feines i els rols que exerceixen en la vida quotidiana. Pel que fa a Encamp, els aficionats a l’estil de ball Zumba i al CKB (Cardio Kick Box) tenen una cita dissabte dia 7, a les quatre de la tarda a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural, on se celebraran dues classes magistrals. L’esdeveniment començarà a les 16 hores amb la classe a càrrec de la monitora Georgina Romero.  

A més, el Consell General commemora el dia convidant dissabte dia 7 a tothom a un recital de música i poesia que girarà entorn de poemes de dones de la Mediterrània, en una proposta del músic i cantant català, Josep Tero que porta com a títol “D’un mateix mar”. El recital comptarà amb les veus de Teresa Colom i d’Ester Fenoll que aportaran els poemes que les relacionaran amb la genealogia poètica imaginada per Tero, que comença en el segle IV aC i arriba fins a la nostra època. En relació amb l'esport, diumenge dia 8 s'organitza la primera edició de la Dama Blanca Ski Race, una cursa de caràcter popular dirigida a les dones, tant professionals com amateurs, així com a les seves mares, filles, germanes, parelles i fills. L’objectiu és gaudir tots plegats de la competició i arribar tots junts a assolir el cim. Tot el recorregut de la cursa transcorrerà internament per les pistes d’esquí de l’estació de Pal. 
 
El Comú de Canillo també hi ha volgut participar i ha decidit donar un nou impuls al sopar de dones de la parròquia que se celebrarà el proper diumenge 8 de març. Aquest any, el certamen comptarà amb activitats relacionades amb la moda i l’estètica, i inclourà un sorteig per recaptar fons per al grup Alba, que té per objectiu donar suport a les dones amb càncer.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT