PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La joventut debat el vot resident a les comunals

Per EL PERIÒDIC/ Foto:Tony Lara

Una comissió del 12è Consell General de Joves.
Una comissió del 12è Consell General de Joves. | TONY LARA
Els joves debaten avui, entre d’altres qüestions, sobre la possibilitat que els residents puguin votar a les eleccions comunals. La tretzena edició del Consell General dels Joves organitza tres comissions de treball amb sis proposicions de llei sobre la taula. Les reunions tenen lloc a l’edifici del Consell General.
En la primera de les comissions, l’alumnat del Col·legi del Pirineu  analitza la Proposició de llei per a la creació d’un programa de pràctiques empresarials per a estudiants i el de l’Escola andorrana de Santa Coloma defensa la Proposició de llei per a la introducció de la tecnologia Energy Floor per fomentar l’augment d’autoproducció energètica al país. La comissió està presidida per Olga Gelabert i Carles Enseñat, del grup parlamentari demòcrata.

La segona comissió, presidida per Josep Anton Bardina i Sílvia Riva, també del grup parlamentari demòcrata, tracta les proposicions de llei sobre l’ampliació de l’oferta de Formació Professional a Andorra i sobre la lluita contra les drogues als centres escolars. Les dues propostes les presenten alumnes del Lycée Comte de Foix.

L’Escola andorrana de Santa Coloma presenta, en la tercera comissió, una Proposició de llei per fomentar l’intercanvi d’estudiants del Principat d’Andorra i la Unió Europea. L’Institut Espanyol s’encarrega d’analitzar la Proposició de llei per a què els residents no andorrans tinguin dret de vot a les eleccions comunals. Les presidentes de la comissió són Meritxell Mateu, del grup parlamentari demòcrata, i Mariona González, del grup parlamentari socialdemòcrata.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT