PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les empreses han de sol·licitar l’afiliació i l’alta

La CASS recorda que cal assegurar els nous treballadors

Per EL PERIÒDIC

Edifici on es troba la Caixa Andorrana de Seguretat Social.
Edifici on es troba la Caixa Andorrana de Seguretat Social. | TONY LARA
La Caixa Andorrana de Seguretat Social comunica que a partir de l’1 de març, les empreses han de sol·licitar l’afiliació i alta dels nous treballadors dins dels 7 dies previst a l’inici de la relació laboral, i com a màxim, el mateix dia que la persona assalariada comenci a treballar. Amb aquest nou procediment s’intentarà garantir que tots els treballadors estiguin assegurats a la CASS des del primer dia en que inicien el seu treball.
 
L’entitat informa d’aquest nou procediment a través del seu portal Web, on també s’hi pot trobar més informació sobre el tema. La CASS comenta que es donarà un període d’adaptació, de tres mesos, a les empreses sense iniciar els expedients sancionadors pertinents. Entre l’1 de març del 2015 i el 31 de maig d’aquest mateix any, es transmetrà una carta d’avís als empresaris que presentin una sol—licitud d’alta de persona assalariada fora del termini previst. 

A comptar des de l’1 de juny, s’iniciarà el procediment sancionador per les infraccions que es constatin per la presentació amb retard de les altes de les persones assalariades. També es recorda als titulars d’una professió liberal, d’un comerç o d’una indústria, d’una explotació agrícola o ramadera i als administradors de les societats que han d’afiliar-se i cotitzar en el col·lectiu de persones que realitzen una activitat per compte propi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT