PUBLICITAT

Andorra la Vella

López atribueix els resultats a les eleccions al volum d’abstenció

El futur conseller no es mostra preocupat perquè la coalició és un projecte a llarg termini

Per Marisa da Costa

El cap de llista de PS+Verds+IC+ Independents, Pere López, en una compareixença anterior.
El cap de llista de PS+Verds+IC+ Independents, Pere López, en una compareixença anterior. | Tony Lara
Dos dies després de la jornada que posava el punt final a la campanya electoral, els components del Partit Socialdemòcrata (PS) es reunien per analitzar les traves que van impedir a la coalició presentada sota el lema Junts assolir l’objectiu marcat. Tot i que, segons va afirmar la figura capdavantera de la formació, Pere López, «la fase d’anàlisi acaba d’encetar-se», les primeres valoracions coincideixen en concloure que «l’elevat percentatge d’abstenció és un dels principals motius» pels quals no s’ha assolit el resultat esperat.
 
L’agrupació, que va posposar tractar la qüestió de formar grups parlamentaris de cara a una trobada la propera setmana, ja s’ha posat mans a l’obra per esmenar la baixa participació. «Tant els electors que van parlar com aquells que van decidir no votar, ens estan passant un missatge, i nosaltres som sensibles al que ens estan transmetent», va afirmar López, qui també va assegurar que «tenim molta il·lusió en el projecte i volem treballar des del primer moment, perquè els plantejaments que havíem fet a nivell inicial no han variat».
 
El portaveu del partit va reconèixer ahir que el desenllaç succeït el passat diumenge està aproximadament un 4% per sota de les expectatives que s’havien format: «volíem aconseguir quatre consellers i posicionar-nos com a segona força». No obstant això, el fet de no consolidar les seves aspiracions no suposarà un  impediment sinó un al·licient per «treballar de valent durant aquesta legislatura» i «millorar en aquells aspectes on no hem estat efectius per tal de portar el projecte emprés a les eleccions del 2019», la vertadera finalitat assumida en encetar la unió de grups progressistes. La dificultat que resideix en fer arribar el nou model a la gent és el fet que explicaria la visió a llarg termini de la seva consolidació.
 
Els membres dels diferents partits que composen la coalició consideren que el projecte és sòlid, però cal fer arribar degudament la nova proposta a la societat perquè «les proposicions polítiques necessiten un temps de maduració i ja sabíem que una coal·lició formada uns dies abans de formar llistes i després de mesos de negociacions no donaria resultats de manera immediata». López no descarta la idea d’ampliar l’associació de partits progressistes, malgrat no haver apuntat vers cap grup.
 
Les conclusions extretes del comitè directiu reunit per estudiar els resultats de l’1 de març porten al grup a voler «fer una política de màxima proximitat, que implica reunir-se amb tots els col·lectius per tal d’arribar arreu». Amb això, es cerca animar la població a participar del procés: «Ens preocupa democràticament que en un país» on, ja per les seves característiques, «hi ha pocs drets polítics, s’elevi de manera important el percentatge d’abstenció». Una abstenció que la coalició Junts considera que els «penalitza particularment».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT