PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pel mateix camí

El MoraBanc visita el Laboral Kutxa, que només ha perdut un partit a casa, amb la mentalitat que va exhibir dissabte

Per ALBERT CANES

Thomas Schreiner guia el seu equip. Foto: ACB Photo / A. Martín
Thomas Schreiner guia el seu equip. Foto: ACB Photo / A. Martín | ACB Photo / A. Martín
La victòria del BC MoraBanc Andorra davant La Bruixa d’Or Manresa va ser una gran injecció de moral per a tot el club però ara s’ha de continuar treballant per assolir encara més victòries que és necessiten. El problema és que el Laboral Kutxa, el rival de demà del MoraBanc, no està per deixar escapar absolutament cap triomf quan juguen a casa seva, on estan tenint una mitjana de 89,36 punts per partit i no perden des del primer duel que van jugar al Fernando Buesa Arena, el passat 11 d’octubre davant l’Unicaja. A més a més, en els darrers dos partits al seu pavelló ha anotat més de 100 punts i per rematar, el balanç és de 10 triomfs seguits. Rivals com el Barça o el Bilbao han estat superat per un Laboral Kutxa que a casa és un dels equips més forts de tota la lliga. Aquest fet contrasta clarament amb la capacitat que té el MoraBanc per jugar lluny del Poliesportiu, on de moment només ha pogut extreure un triomf, a la pista del Baloncesto Sevilla. Tots els jugadors de què disposa Joan Peñarroya hauran de treure el seu millor rendiment i nivell demà, com ho van fer davant el Manresa, millorant fins i tot en alguns aspectes.

Amb la victòria després de quasi dos mesos de dissabte passat, el conjunt de Peñarroya s’ha retrobat amb la confiança, la qual els ha permès afrontar aquesta setmana de treball més tranquil·lament. Però tant Betinho Gomes com Shaun Green, que ahir van parlar amb els mitjans de comunicació, coincideixen en què no s’ha afluixat en la intensitat de la feina ni s’han relaxat. «Ens hem sentit molt millor aquesta setmana després del triomf. Hi ha menys tensió, però seguim treballant dur en els entrenaments. El que necessitem és ser durs en atac i defensa. Sabem que el partit és molt difícil i és un camp molt complicat per guanyar. Ells juguen molt bé a casa seva», va explicar Green, conscient que el rival és d’alt nivell. «Després de quasi dos mesos sense guanyar, el triomf ens va donar molta confiança de cara al futur. Hem entrenat amb molta més confiança i ‘qualitat’ durant aquesta setmana per buscar el triomf dissabte», va comentar Beto.

Un rival de bons records/

El Laboral Kutxa és un rival especial per dos motius: el primer triomf en l’ACB va ser davant els bascos i també va ser el primer triomf en el retorn a la màxima categoria espanyola del MoraBanc, l’octubre passat. Però Beto avisa: «Tot i que vam guanyar aquí al Laboral, ara és un equip molt diferent. Han canviat molts jugadors i segurament ens complicaran la vida». Green també va advertir de la perillositat: «Hem preparat bé el partit però segur que costarà molt vèncer al camp del Laboral Kutxa».

Importància de la defensa/

La clau del partit serà estar atent en l’aspecte defensiu, i els jugadors ho tenen clar. «Joan ens ha explicat que és important parar els seus contraatacs i ho hem treballat molt. Però si juguem el nostre joc és possible guanyar, sense importar el rival que tenim a davant», va comentar Green, amb qui coincidia el seu company: «És un equip que té dos bases que juguen molt bé i haurem d’estar molt forts en defensa» va explicar Beto. Mirant les estadístiques i els fets, tot està en contra per a què els de Joan Peñarroya puguin tornar amb una victòria de Vitòria, però els jugadors mantenen la confiança. «El més important és pensar en nosaltres. És cert que tenim problemes per guanyar fora de casa, però seguim treballant molt durament i si juguem junts i anem forts podrem vèncer» va aclarir el nord-americà.

L’aportació de Green i Beto/

Els dos jugadors també van valorar el seu rendiment individual a aquestes alçades de la temporada. Green ha fet una millora clara en els darrers partits, sobretot en el partit davant el Manresa, en el qual va anotar 17 punts, amb 5 de 8 en llançaments de tres. «Sí que estic content, però perquè vam guanyar. Jo només vull ajudar a guanyar els partits. L’altre dia vaig anotar bastants punts però el que m’importa és l’equip», va comentar el nord-americà.
Per la seva part, l’aler portuguès, un dels titulars indiscutibles de Joan Peñarroya, també va mostrar-se satisfet amb la seva feina: «Estic content perquè faig el meu treball, tot i que darrerament no estic anotant gaire, però en defensa segueixo aportant, ajudant en el rebot i en l’aspecte defensiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT