PUBLICITAT

Lladres de caixes fortes han perpetrat robatoris a Ordino

Els delinqüents s’emporten les caixes per obrir-les després

Control policial per l’atracament en un joieria, el novembre passat.
Control policial per l’atracament en un joieria, el novembre passat. | Tony Lara
Diversos robatoris a la parròquia d’Ordino han sorprès la Policia. Es tracta sempre del mateix modus operandi, i els lladres accedeixen a domicilis particulars –preferiblement xalets– d’on s’emporten la caixa forta, que després obren en un descampat o al mig de la muntanya, segons ha pogut saber aquest rotatiu.
Els autors, que fonts de la Policia consideren que es tracta de persones de fora del país, no han estat localitzats, tot i que el cos de l’ordre ha incrementat el nombre de patrulles a Ordino. Segons algunes fonts els principals robatoris van tenir lloc dimarts passat, i van ser durant el dia, aprofitant que no hi havia ningú a l’interior dels domicilis. També s’han constatat diversos intents de robatori frustrats.
Els lladres accedeixen a l’interior dels habitatges i localitzen on està amagada la caixa forta. Un cop localitzada procedeixen a separar-la de la paret i se l’emporten per obrir-la en un lloc més segur. La policia s’ha trobat les caixes obertes en diversos indrets.
Des de dimarts s’han fet visibles també els controls policials en rotondes i punts de la xarxa viària, encara que des de la Policia no es va voler ahir vincular aquests amb els robatoris a Ordino.

bandes estrangeres / A Andorra els robatoris no són comuns. Normalment es tracta de bandes estrangeres que entren al Principat amb la idea de fer el robatori i intentar fugir després amb el botí.
El mes de novembre passat la Policia va detenir quatre homes de nacionalitat búlgara i presumptament integrants d’una perillosa banda internacional dedicada als robatoris d’alt nivell.
En aquest cas, com ha passat amb d’altres, havien instal·lat un campament a la muntanya, suposadament per evitar ser identificats pels responsables dels hotels. Els investigadors sospitaven que els detinguts preparaven un robatori d’alta volada, més important que els domicilis particulars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT