PUBLICITAT

L’aparcament del Falgueró acollirà prop de 200 vehicles

Durant la primera setmana, a l’espera de la instal·lació de l’accés automàtic, el servei serà gratuït

Falguero1
Falguero1 | ANA/M.T.
Diversos operaris netejaven la zona d’entrada i ultimaven detalls per instal·lar les màquines validadores de tickets i la barrera d’entrada i sortida al nou aparcament del Falgueró. La cotxera va trencar ahir, metafòricament, el seu precinte i va obrir el servei al públic a primera hora de la tarda i aportarà unes 100 places. Durant la primera setmana de funcionament aparcar serà gratuït i, segons va afirmar el cònsol menor, Marc Calvet, «hem de veure quin serà el flux de vehicles durant aquests dies però s’espera que sigui un aparcament amb molt funcionament i molta rotació». El lloguer de la parcel·la està pactat per dos anys, amb un cost de tres euros el metre quadrat, i Calvet va afegir que «els propers cònsols podran renegociar el lloguer si ho creuen convenient». Per tant, a més d’aquesta zona de propietaris privats, el comú segueix excavant una zona annexa que afegiria unes 100 places més d’aparcament i que es podria obrir cap al setembre o l’octubre. En total, un cop acabades les obres i excavada la zona ampliable, hi haurà prop de 200 places.
 
També va reconèixer el cònsol menor escaldenc que aquest aparcament, d’uns 2.500 m2 de superfície, serà una «font important d’ingressos per al comú. Abans teníem 80 places i era un dels aparcaments que millor funcionaven, ja que era un dels que tenia unes condicions millors. Tenia, la veritat, un lloguer molt baix». Reconeixia Calvet que no pot quantificar el preu dels abonaments però que «aquest serà una mica més car, comparable als del Clot d’Emprivat». Un cop passats aquests dos anys, i si ha la possibilitat, el comú no descarta quedar-se l’aparcament en propietat o renovar el contracte de lloguer.El mandatari territorial afegia que «donarem molta vida a tota la zona d’accés a les Valls del Nord des d’Escaldes i hem acabat totes les voravies de Fiter i Rossell i aquesta obertura de l’aparcament és molt necessitat pels veïns». Amb tot, va admetre   que mantindran l’aparcament mentre els propietaris no desenvolupin aquest projecte que preveu el Pla Parcial. Des del comú, va explicar, donaran «les màximes facilitats perquè el projecte es tiri endavant i ajudi a dinamitzar la zona».
 
Fa uns mesos, Marc Calvet va confirmar que el preu total de les obres seria de «prop de tres milions d’euros», i que en el pressupost hi entraven els treballs que s’hauran de fer també per millorar i ampliar la vorera i la zona blava del carrer. Va assegurar, finalment, que «està pensada per a les persones que hagin d’accedir ràpidament a urgències». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT