PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya no es refia: «No tinc clar que no jugui Shengelia»

El tècnic del MoraBanc té el dubte de Jawai, que no ha pogut acabar cap entrenament aquesta setmana

Per IVÁN MOURE

Jawai passa la pilota en un entrenament de mitjans de gener al Poliesportiu d'Andorra.
Jawai passa la pilota en un entrenament de mitjans de gener al Poliesportiu d'Andorra. | TONY LARA
Peñarroya no es creu res ni dels rivals ni del jutge disciplinari de la competició ACB. El tècnic del BC MoraBanc Andorra prefereix curar-se en salut, com va fer ahir quan va ser qüestionat per que valorés la baixa de Tornike Shengelia, que ahir encara estava suspès cautelarment arran de la baralla que va tenir amb Dejan Todorovic en el bilbao-Laboral Kutxa de la setmana passada a Miribilla. «No tinc clar que no jugarà. La situació és estranya. No sé ben bé si saben com arreglar-ho [des de l’ACB] però igualment tindrem un rival amb una plantilla llarga, d’Eurolliga, amb solucions».

Peñarroya és reincident amb la seva desconfiança. La mateixa reacció va tenir, per exemple, la setmana passada quan  va qüestionar la baixa de Grigonis. «En la primera volta tampoc anava a jugar i ho va fer bastant. No aposto ni un euro per això». No deixa de ser un mètode de treball per preparar els partits comptant que el rival té tota l’artilleria, per que després no hi hagi sorpreses.

Parlant de baixes, el tècnic egarenc té un dubte en el seu vestidor: Nathan Jawai. L’australià es va fer un petit esquins contra el Manresa no ha pogut acabar ni un sol entrenament dels d’aquesta setmana. «No sé dir si podrà jugar», va deixar clar el tècnic.

La visita al Fernando Buesa Arena és actualment un dels pitjors desplaçaments, degut a que el Baskònia ha guanyat els deu últims partits davant del seu públic. De fet, no cau davant el seu públic des de l’11 d’octubre passat, que va cedir davant l’Unicaja (79-88) en el primer partit de la temporada 2014-2015 com a local. Des de llavors, ningú més l’ha pogut tossir a Vitoria i pel que fa al MoraBanc, té aquests números però a la inversa a domicili, ja que només ha guanyat un –a Sevilla– dels onze partits que ha jugat. Amb tot, tornar amb el setè triomf a la butxaca no es veu gens clar però al vestidor tricolor hi ha esperança: «En tots els partits tenim més a guanyar que a perdre. Si vas amb la mentalitat de perdre, acabes perdent. Serà difícil, però anem a guanyar». També té una fórmula perquè això succeeixi: «Hem de tenir el cap fred i vigilar la seva direcció de joc. La clau serà aturar el seu ritme tan ràpid, amb les sortides que van a camp obert, amb el mal que fan en els moments d’inspiració».

UN ESTIL DE JOC «AMERICÀ» / El MoraBanc, però, també tindrà les seves armes, com per exemple tenir la situació «més normalitzada» al vestidor, «perquè tothom ja s’ha acoblat». I és que la plantilla tricolor ha patit una transformació, seguint les passes d’un Baskònia que també ha tingut relleu en la banqueta i que arran d’aquesta metamorfosi ha trobat el que Peñarroya defineix com un estil de joc «americà», més similar a l’NBA i basat principalment en  l’atac que li està donant rendiment fins el punt que en els últims dos mesos  estan molt a prop dels 100 punts per partit a casa. D’aquí que el tècnic manresà no va dubtar a sentenciar: «fa goig veure jugar aquest equip».

SENSE TANTA TENSIÓ / El vestidor també es va pronunciar a través de l’austríac, Thomas Schreiner, qui va admetre que es presenta «una nova oportunitat de guanyar» tot just reconeixent que després de la victòria de la setmana passada hi ha «menys tensió» a la plantilla, tot i que també va deixar clar que «si en tens també és bona per jugar al millor nivell».
PUBLICITAT
PUBLICITAT