PUBLICITAT

Andorra la Vella

Posa un ‘Guino’ a la teva vida (i paret)

La galeria Art al Set exposa Josep Guinovart a l’Andorra Park Hotel

Per E. J. M.

‘L’oeuf et l’espoir II’, del 2001, mixta sobre tela de Guinovart.
‘L’oeuf et l’espoir II’, del 2001, mixta sobre tela de Guinovart. | El Periòdic
El pintor, dibuixant i gravador Josep Guinovart (Barcelona 1927-2007) domina l’Andorra Park Hotel des d’ahir a la tarda. La galeria Art al Set ha aconseguit la representació de l’obra de l’artista a Andorra i ha inaugurat una exposició amb 25 gravats i diversos olis sobre paper i sobre tela, de formats diferents «i preus», va matisar la galerista Pilar Cortadella. La mostra L’oeuf et l’espoir es podrà visitar fins al 30 de juny. La seva filla, Maria Guinovart, va obrir l’acte.

L’artista és considerat un dels màxims exponents de l’informalisme, un moviment pictòric que comprèn totes les tendències abstractes i gestuals que es van desenvolupar a Europa després de la Segona Guerra Mundial, en paral·lel amb l’expressionisme abstracte estatunidenc.

A finals de la dècada dels quaranta i principis dels cinquanta, Guinovart es va vincular al grup Dau al Set i va trencar amb les formes imperants en l’art. Una estada a París, on es va amarar de l’obra de Cézanne i Matisse, el va marcar. A la seva tornada a Barcelona va fundar el Grup Taüll amb Tàpies, Tharrats, Cuixart, Aleu, Mercadé i Muxart, tot i que el grup va tenir una vida efímera. Després d’una temporada treballant en il·lustracions i decorats escenogràfics, cap a l’any 1957 va iniciar una decantació cap a l’art abstracte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT