PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una vintena de policies preveuen prejubilar-se abans del juny

Els agents optaran pel retir abans que entri en vigor la nova llei

Per JOAN RAMON BAIGES

33 Sessió del Consell General on es va votar la nova llei de jubilacions, l’octubre passat.
33 Sessió del Consell General on es va votar la nova llei de jubilacions, l’octubre passat. | TONY LARA
Una vintena d’agents de policia tenen previst demanar la jubilació anticipada abans del mes de juny, quan entra en vigor la nova llei. Aquest és el nombre d’agents que els  sindicats calculen que «no volen perdre diners amb les noves condicions imposades des del Govern». Seran una vintena d’una plantilla integrada per 229 persones, i d’aquestes una seixantena estan en condicions de prejubilar-se perquè porten més de 20 anys de servei.
 
«PÈRDUA IMPORTANT» // Fonts sindicals del cos apunten que, encara que des del ministeri és pugui considerar que no es tracta d’una xifra elevada, si es confirma aquest nombre serà una pèrdua «important» perquè es tracta quasi del mateix nombre d’agents que s’han incorporat recentment, i que per tant aquestes «noves incorporacions seran com si no s’hagessin produït». S’ha contracta 25 nous agents, dels quals cinc encara estan en procés de formació.
 
«Són gent amb vàlua, comandaments o amb molta experiència i veterania i per tant es perdrà un potencial humà difícil de recuperar», lamenten les mateixes fonts. La llei aprovada pel Consell General entra en vigor el proper 1 de juny, i tots aquells membres de la plantilla del cos que segueixin en actiu passaran a dependre de les noves condicions marcades per l’Executiu, que tanta polèmica ha aixecat entre el funcionariat. Qui decideix el retir abans d’aquesta data ho farà en unes condicions molt més avantatjoses. Des dels sindicats demanen que el Govern i la societat en general es pregunti quin tipus de Policia es vol: «Volem que sigui professional i amb els mitjans necessaris? Això té un cost que s’ha d’assumir».
 
També hi ha cert malestar perquè els nous cotxes patrulla comprats amb el sistema de leasing no han arribat ni tampoc la nova uniformitat, que manté el blau com a distintiu del cos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT