Sant Julià de Lòria

Emoció i gols a dojo

L’FC Santa Coloma és el primer finalista de la Copa Constitució després de vèncer l’FC Ordino en un partidàs

Per ALBERT CANES

Celebració d'un dels gols de l'FC Santa Coloma. FOTO: TONY LARA
Celebració d'un dels gols de l'FC Santa Coloma. FOTO: TONY LARA | TONY LARA
Un partidàs. Això és el que es va veure ahir a Aixovall en la primera semifinal de la Copa Constitució que va donar el primer finalista, l’FC Santa Coloma. Però no ho van tenir gens fàcil els de Richard Imbernón per certificar la seva classificació. De fet, va ser l’FC Ordino qui va sortir amb més intensitat i va obtenir el seu premi al minut 23, quan Moisés San Nicolás va enviar la pilota al fons de la xarxa després d’aprofitar un rebuig en una jugada de córner.

Però la reacció de l’FC Santa Coloma va ser immediata i la resta de la primera part va ser una constant d’arribades a porteria dels colomencs. Només un minut després del gol, Cristian Martínez va tenir l’empat en una acció en què va quedar d’esquenes a porteria dins l’àrea, però no va precisar bé la rematada. Va ser al minut 43 quan la recompensa de la insistència del conjunt d’Imbernón va arribar, gràcies a un golàs de Juvenal en un xut des de fora l’àrea que va picar el pal i va entrar. Amb la diana de Juvenal, els dos equips van dirigir-se al túnel de vestidors amb un empat (1-1).

En la represa, el Santa Coloma va sortir més despert que l’Ordino, però hi va haver 15 minuts de poca intensitat i pràcticament sense ocasions abans que arribés la tempesta. En dos minuts, els colomencs van marcar dos gols i deixava tocat al conjunt ordinenc. Laín, en una jugada individual en la qual es va quedar sol davant el porter, i Rebés, en un extraordinari xut per tot l’escaire i des de fora l’àrea, posaven el 3-1 en el marcador. Semblava que seria la sentència, però un penal de Cristian Martínez sobre Nakor Bueno va donar vida a l’Ordino. Pousa no va fallar i el seu equip va començar a buscar l’empat amb tot el que tenia. Però Ildefons Lima va ensorrar, momentàniament, les esperances de l’Ordino amb un gol de cap després d’una centrada a pilota aturada de Marc Pujol. Sebàs Bertran, que va jugar un molt bon partit, va inventar-se un gran gol: Després d’aprofitar un rebuig a la banda, Bertran va buscar tenir angle i va enviar una canonada a porteria que va tocar primer al pal i va entrar dins (4-3). Dos minuts després, Bueno va tenir l’empat en un mà a mà davant Casals, però el porter va refusar la pilota providencialment.

Amb aquest resultat, els de Richard Imbernón certifiquen la seva classificació a la final, i l’Ordino és eliminat, però amb el cap ben alt.