Fora al supergegant

Marc Oliveras no pot concloure la darrera prova de la Copa del Món de Kvitfjell

Per #GASS

Marc Oliveras en les Olmípades de Sochi, la temporada passada . Foto: Alexis Boichard / Agence Zoom | Alexis Boichard / Agence Zoom
En la seva tornada a la Copa del Món, Marc Oliveras no va poder concloure la segona prova en la que prenia part a l’estació noruega de Kvitfjell. La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) tenia ahir diferents fronts oberts, i en un parell de casos va ser a prop de col·locar fer pujar algun dels seus corredors al podi.
Oliveras tornava a compartir cursa a Noruega amb els millors corredors del circuit mundial. En el descens de dissabte havia conclòs en la 52a posició i afrontava el supergegant amb expectatives. Però es va sortir del traçat i va quedar desqualificat. El vencedor va ser el noruec Kjetil Jansrud, que amb aquesta victòria es proclama campió de l’especialitat i s’adjudica el globus de cristall de supergegant. Va marcar un crono d’1.37,44 minuts. La segona plaça la va ocupar l’austríac Vincent Kriechmayr (1.37,68) i la tercera va ser per al canadenc Dustin Cook (1.37,77).

Esteve, 33è als múndials júnior/

Diversos corredors de la FAE es troben disputant els Campionats del Món júnior de Hafjell (Noruega). Àxel Esteve va signar la 33a plaça al gegant, amb un temps de 2.30,53 i completant dues mànegues correctes. Arnau Puig va ser 55è (2.36,33) i Robert Solsona 58è (2.37,07), mentre que Josh Alayrach quedava eliminat en la primera mànega. La victòria i la medalla d’or va  ser per al noruec Henrik Kristoffersen (2.23,37). La plata va ser per al suís Loic Meillard (2.24,33) i el bronze pel també noruec Marcus Monsen (2.24,53).
cinquè lloc per a gutiérrez/ L’estació de Chamonix (França) va acollir un eslàlom de categoria FIS. Mireia Gutiérrez va finalitzar en la cinquena posició amb un registre d’1.35,94. Sissi Hinterreitner va ser 41a (1.45,85). Sara Raméntol va enforquillar-se en la segona mànega i quedava eliminada. Es va imposar l’eslovaca Veronika Velez (1.32,86). Al podi va estar amb dues esquiadores franceses. Nastasia noens va ser segona amb 1.34,04 i tercera Laurie Mougel amb 1.34,60.

Vargas, 7è a courmayeur/

Matías Vargas va ser el més destacat dels andorrans que participaven al gegant del Campionat d’Itàlia júnior, convertit-se en el primer esquiador no transalpí de la classificació. Va finalitzar en la setena posició amb un temps d’1.51,47. Va fer el mateix crono exacte que l’italià Jean Daniel Pession. Arià Missé va se onzè (1.51,98), Jan Sasplugas setzè (1.53,54) i Àlex rius 25è (1.55,36). En la primera mànega quedava eliminat Xavi Salvadores i en la segona Albert Pérez. Es va imposar Pierre Lucianaz amb 1.49,39. El van seguir Matteo Vaghi (1.49,79) i Mathieu Boldrini (1.50,40).

Trofeu Écureuil d’or/

Una de les competicions més prestigioses de França de categoria sub-16, el Trofeu Écureuil d’Or, es disputa aquesta setmana a Grandvalira. Durant tres dies hi seran presents els millors esquiadors gals d’aquesta franja d’edat.
Demà es disputa al Pas de la Casa el gegant masculí i añl Tarter el femení. Dimarts s’interncanvien en la mateixa disciplina les estacions i les categories. Dimecres serà el torn de l’eslàlom . El masculí al Tarter i el femení al Pas. En la competició hi prendran part dos equips andorrans. El masculí està composat per Pol Suárez, Mario da Cruz, Lucas López, Quim Rodríguez i Cerni Mesa, mentre que el femení el formen Candelaria Moreno, Laura Arnabat, Zoe Ramírez, Clàudia Mijares i Maria Palmitjavila.