PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ple de rivals directes per al MoraBanc

Als de Joan Peñarroya li queden cinc partits al Poliesportiu i tots ells són davant equips de la part baixa de la classificació

Per ALBERT CANES

Víctor Sada dirigeix l'equip en el partit contra el Manresa. FOTO: ACB PHOTO / A. MARTÍN
Víctor Sada dirigeix l'equip en el partit contra el Manresa. FOTO: ACB PHOTO / A. MARTÍN | ACB Photo / A. Martín
L’Iberostar Tenerife és el proper rival amb qui jugarà el MoraBanc Andorra al Poliesportiu, aquest dissabte a les 21h. Els canaris tenen 11 triomfs i 12 derrotes, i són a cinc partits dels tricolors i del desens, per la qual cosa, no se’l considera un rival directe per la lluita per la permanència, com ho podria ser l’Obradoiro o l’Estudiantes. De fet, els insulars estan lluitant per entrar al Playoff, però sí que són un rival que, ara mateix, no es troba a la zona preferent de la lliga i el MoraBanc no es pot permetre deixar escapar aquest triomf. Després del Tenerife arriben el Montakit Fuenlabrada, l’Estudiantes, el Sevilla i l’Obradoiro, en aquest ordre. Quatre equips que lluiten directament contra els tricolors en la lluita per la permanència. Tots quatre partits són a vida o mort, com el del Manresa, però encara són més transcendentals perquè ja s’estarà arribant al final de temporada, i les victòries encara són més cares a aquestes alçades. D’aquí a final de temporada són cinc finals que es viuran al Poliesportiu, la qual cosa considera positiva el director general del BC MoraBanc Andorra, Francesc Solana: «És un calendari positiu. Tothom pagaria per tenir un calendari contra rivals directes a casa seva. És una cosa que ens va a favor i amb la qual estem confiats. Esprem que juntament amb el nostre public poguem guanyar en aquests cinc partits». Malgrat aquest fet positiu, Solana no dóna per fet que guanyant aquests duels es puguin assegurar la permanència: «Tant de bo guanyant els partits de casa estiguéssim salvats, però els comptes es fan a final de temporada. Jo crec que estaríem ben posicionats si obtenim el triomf en tots. Per estar segurs sobre la permanència, es necessiten 12 victòries en total». A més a més, el director general del MoraBanc recorda que s’ha de pensar en els partits de fora de casa i anar a pel triomf amb la mentalitat dels enfrontaments que es juguen al Poliesportiu: «No podem quedar-nos amb aquests cinc partits a casa perquè no aniríem bé. Si fallem en algun dels enfrontaments, se’ns giraria la cosa. No els hem de donar per perduts».

Per tant, la idea instaurada al club de guanyar tot el que queda fins a final de temporada, sigui quin sigui el rival i l’escenari, segueix igual de viva que després de perdre contra el Guipúscoa. Malgrat això, el MoraBanc té un problema evident en els enfrontaments fora de casa. Solana considera que això és degut a què «la competició és molt dura i tothom vol assegurar els partits de casa».

En línies general, Solana fa un balanç positiu del rendiment d’aquesta temporada de l’equip: «Estic content perquè hem tingut dificultats i hem respòs fent un bon treball. Estem segurs que ens podrem salvar, que és l’objectiu en aquesta lliga».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT