PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre d’intervencions sanitàries augmenta un 185%

S’incrementen les sortides dels Bombers d’Andorra per atendre les necessitats dels ciutadans

Per EL PERIÒDIC

Bombers d’Andorra extingint l’incendi del restaurant la Borda Pairal.
Bombers d’Andorra extingint l’incendi del restaurant la Borda Pairal. | TONY LARA
El nombre d’intervencions del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’any 2014 ha estat de 5.060, i respecte l’any anterior hi ha hagut un creixement del 28%. Aquest augment és degut a l’increment de les intervencions per serveis sanitaris en un 185%. En canvi, les intervencions en assistències tècniques i salvaments han disminuït un 23% i un 8%, respectivament. 
 
Les intervencions sanitàries han passat a ser les més nombroses, representant el 37% del total. Aquesta pujada ha vingut provocada en part pel nou sistema de transport sanitari que va entrar en vigor el setembre del 2014, i a partir del qual els bombers van adquirir tres ambulàncies que fins llavors pertanyien a una empresa privada. D’aquesta manera, es va passar a tenir una ambulància en cada caserna de parròquies i cinc al parc central.
 
La parròquia més destacada durant les intervencions ha estat Andorra la Vella, amb 1.604, remarcant que 547 van ser sanitàries. D’aquestes, 263 van ser per malaltia i vuit per intent de suïcidi. Per parcs també destaca Andorra la Vella, doncs des de la parròquia es van atendre el 48% de totes les intervencions del Principat. El nombre mitjà d’intervencions diàries se situa en nou, sent les més habituals els serveis sanitaris i les assistències tècniques, amb cinc i dos serveis diaris, respectivament. Pel que fa als incendis, el nombre d’intervencions ha augmentat a 257, un 21% més que en el 2013. En primer lloc continuen les intervencions en habitatges, amb un 47%. Novament, Andorra la Vella és la parròquia on es concentra el major nombre. D’altra banda, les intervencions en salvaments han disminuït un 8% i  les d’accidents de trànsit un 9%,  I Andorra la Vella segueix capdavantera amb 73 salvaments per accidents. Els rescats de muntanya han baixat un 5% i les assistències tècniques un 2%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT