PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Habitatge i serveis bàsics per persones en situació vulnerable

Es reclama solucions pràctiques a les urgències socials

Per EL PERIÒDIC

Membres de la PAH al ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Membres de la PAH al ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | RàdioSeu
L’Ajuntament de la Seu ha aprovat per unanimitat una moció de suport a situacions d’emergència social i pobresa energètica. El text, presentat per ICV, demana que es garanteixi per llei l’accés a un habitatge i als serveis bàsics, davant l’augment de casos de desnonaments i de talls de llum, aigua o gas a persones i famílies amb pocs recursos. 
 
La moció dóna suport a la ILP presentada en octubre al Parlament de Catalunya per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres entitats socials. A grans trets, es demana que les persones que no puguin fer front a la hipoteca o al lloguer tinguin accés a un lloguer just durant almenys tres anys. En aquest sentit, s’insta a una major exigència als bancs perquè cedeixin els seus pisos buits, especialment aquells que han rebut molts ajuts públics per subsistir. 
 
Alhora, es reclama que les empreses energètiques no puguin tallar el subministrament en cas d’impagament a persones amb dificultats. La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, va donar suport a la moció i va recordar que durant la legislatura s’ha treballat amb entitats financeres i empreses com PEUSA per evitar que es donin aquestes situacions a la Seu. Així, va exposar que s’ha concedit 111 ajuts de “lloguer just” i que aquest any passat el CAPAU ha gestionat 131 ajuts per al pagament del rebut de la llum, 30 per al gas i 54 per a l’aigua. Durant aquest debat, Antoni Viñals va exposar el fet que aquest divendres mateix està prevista una execució hipotecària a la Seu. Viñals denuncia que aquesta seria la primera vegada que hi ha un desnonament per ordre judicial a la ciutat, i que se n’espera un altre per la setmana vinent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT