PUBLICITAT

Aixovall

A la recerca del futur professional

Més de 400 alumnes visiten el centre escolar d’Aixovall per conèixer-ne l’oferta educativa

Per Marisa da Costa

Alumnes de segona ensenyança durant la visita d’ahir al Centre de Formació Professional.
Alumnes de segona ensenyança durant la visita d’ahir al Centre de Formació Professional. | ANA/M.B.
El Centre de Formació Professional (CFP) d’Aixovall va rebre ahir els alumnes dels darrers cursos de segona ensenyança dels diversos sistemes educatius del país per exposar-los el ventall d’ofertes en una jornada de portes obertes.
 
Prop de 450 alumnes de les escoles públiques i congregacionals que, actualment, cursen el darrer curs d’educació obligatòria al Principat, van visitar les instal·lacions d’Aixovall. Allà van presenciar el funcionament de vàries classes de les diferents disciplines que s’hi imparteixen, van poder intercanviar inquietuds i dubtes amb els professors i se’ls va desglossar les opcions a què poden acollir-se un cop finalitzat l’ensenyament obligatori i pensant ja en la seva prosperitat laboral. 
 
La novetat destacada pel proper curs 2015-2016 és el nou Batxillerat Professional, que amplia el diploma en activitats esportives i de lleure i que formarà a tècnics esportius i directors de colònies, entre altres sortides.
 
Les xifres d’alumnes inscrits a aquesta opció educativa ha augmentat significativament d’ençà la seva obertura, que enguany compleix una dècada. El motiu, més que probablement, resideix en l’alt percentatge d’alumnes que troben feina un cop finalitzada la formació; fins i tot abans no hagin rebut el seu diploma (contractats per les empreses on s’imparteixen les pràctiques), segons van destacar el director de Formació Professional i Serveis Educatius, Quim Torredà, qui va assegurar que «sovint hem de parar els peus a les empreses». No obstant això, va assegurar que des del centre s’anima als estudiants a donar continuïtat a les seves carreres estudiantils «animant-los a fer també el batxillerat professional per obrir-se més portes».
 
L’oferta en formació professional es divideix en cinc branques, de les quals les més exitoses són la sociosanitària i la vessant de microinformàtica i xarxes. Estètica, cosmètica i perfumeria, per contra, «és una opció més difícil de consolidar perquè les mateixes empreses proporcionen coneixements als seus treballaors», va comentar Torredà. Les dues restants són la més recent i que apunta a desplegar-se pel que fa al nombre d’inscrits, educació en activitats esportives i de lleure. Per últim, existeix el curs en secretariat multilingüe, opció catalogada per la directora del centre com «polivalent i més adequada de cara a continuar amb una carrera universitària».
 
Amb tot, aquest curs el centre educatiu acull un total de 205 alumnes que estudien per obtenir el Diploma d’Ensenyament Professional i el Batxillerat Professional, dels quals 185 segueixen la modalitat presencial. 
 
En un altre ordre de coses, Torredà va destacar que la Proba Oficial de Batxillerat (POB), ja s’ha consolidat com a revàlida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT