PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA confirma Mateu i Bonell, i proposa Aleix de president suplent

Primera reunió del futur grup parlamentari

Per R. MORA

Els consellers electes de Demòcrates per Andorra, durant la reunió d’ahir a la tarda.
Els consellers electes de Demòcrates per Andorra, durant la reunió d’ahir a la tarda. | EL PERIÒDIC
Els consellers electes del futur grup parlamentari de Demòcrates per Andorra van mantenir ahir una primera reunió per establir el seu funcionament futur i establir els primers noms que ocuparan certs càrrecs que, tot i ser un secret a veus, van perfilant-se en forma de confirmació. Els dos que estan en boca de tots són els de Vicenç Mateu i Mònica Bonell, que mantindran el càrrec de síndic general i subsíndica, respectivament, però també el de Ladislau Baró, que seguirà sent el president del grup. A més, s’hi afegeix Miquel Aleix, que entrarà a formar part com a president suplent.

Que Mateu i Bonell tornarien a agafar la sindicatura era un secret a veus que només necessitava la confirmació del futur grup parlamentari. En la reunió d’ahir a la tarda, en la qual hi va ser present també el cap de Govern en funcions, Toni Martí, es va establir que es proposaran els noms de Mateu i Bonell com a síndic i subsíndica. Així mateix, es va parlar del funcionament del que serà el grup parlamentari demòcrata en la pròxima legislatura.

Així mateix, les conversacions per saber qui ocuparà la presidència del grup mantindran finalment en el càrrec Ladislau Baró. Tot i que el polític lauredià va manifestar la possibilitat de no repetir en el càrrec, la seva decisió serà mantenir-se i situar al seu costat, com a president suplent, Miquel Aleix, que substituirà Daniel Armengol. Precisament ha estat la bona campanya electoral d’Aleix en la parròquia d’Escaldes-Engordany, amb els bons resultats obtinguts, el que ha estat determinant perquè vagi de la mà de Baró en el Consell General. Aleix, a més, es considera dins de Demòcrates per Andorra com un polític amb una bona relació amb la majoria de membres, el que fa que la decisió de la seva presència juntament amb Baró sigui l’adequada, segons fonts properes a DA. La reunió d’ahir va ser la primera de les que el futur grup parlamentari ha de realitzar abans del 23 de març, quan es faci la sessió constitutiva del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT