PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú vol tornar a les pistes a les Copes d’Europa de Grandvalira

Ahir va esquiar per primer cop i divendres sabrà si està apte i per als entrenaments del dimecres vinent

Per IVÁN MOURE

Verdú practica posicions d’esquí en estàtic, la setmana passada.
Verdú practica posicions d’esquí en estàtic, la setmana passada. | FAE
Joan Verdú pot trencar pronòstics en la fase de recuperació del trencament del lligament lateral de la cama esquerra que va patir en una caiguda al descens de Copa d’Europa, el passat 3 de febrer a Sella Nevea. Els pronòstics deien que tenia per uns dos mesos de baixa però està escurçant els terminis amb un objectiu clar: disputar les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira, la setmana vinent.

Ja fa dies que l’integrant del primer equip masculí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) treballa per guanyar força en la cama i ahir, per primera vegada, va entrenar ja en pista: «He esquiat molt, molt suaument perquè el genoll es torni a habituar sobre els esquis, i amb baixa intensitat no em fa mal. Cal veure com respon més forta», va manifestar ahir sobre les seves sensacions, sense negar que té entre cella i cella la cita continental de Soldeu, amb un descens i dos supergegant masculins. «Sí, és clar que em ronda pel cap, no ho negaré i de moment tot va molt bé però és una situació delicada i no vull donar falses informacions fins que divendres parli amb els metges».

«Les lesions no els aturen»
Sembla que l’actitud de Marc Oliveras s’encomana. Va ser diagnosticat de lupus al setembre i no va parar fins que va tornar a competir a l’Universiada. Després va donar un pas més per ser a les Copes del Món de Noruega, que van ser la setmana passada, i les finals d’Europa, a les quals se l’espera. Ara és Verdú qui ha trencat barreres, cosa que Carles Visa ha vist amb alegria: «Estan tots molt motivats. A Verdú no li hem demanat res, de fet no volem forçar-lo, però està molt motivat i vol intentar acabar la temporada. Fa anys que aquests nanos treballen per arribar on són i està clar que les lesions no els aturen», va assegurar el director tècnic.

Solsona, únic amb resultat a Hafjell
Robert Solsona va ser l’únic andorrà que va poder completar la supercombinada dels Campionats Nacionals de Noruega disputats a Hafjell, amb una 50a posició. Arnau Puig, Josh Alayrach i Axel Esteve van ser desqualificats.

Segona cita amb l'Écureuil d'Or
El Tarter i el Pas de la Casa van acollir el segon gegant de l’Écureuil d’Or. Clàudia Mijares va concloure en categoria femenina en la 26a plaça amb un registre d’1.58,40 minuts. No van acabar la prova Zoe Ramírez, Maria Palmitjavila i Aina Cinca. Es va imposar Emma Cruce (1.53,03). En masculí, el millor andorrà va ser Lucas López, que va finalitzar 49è amb 2.18,67. Cerni Mesa va ser 77è (2.21,63), Quim Rodríguez 86è (2.23,44) i Pol Suárez 89è (2.23,76). Pol Rodrigo va quedar eliminat. Va vèncer Jeremy Chauvet (2.12,24).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT