PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bastida demana la seva substitució

L’actual rector vol que la Universitat avanci el procés de selecció

Per EL PERIÒDIC

El rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida.
El rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida. | ANA
Segons van confirmar fonts de la Universitat d’Andorra, l’actual rector de l’UdA, Daniel Bastida, ha decidit avançar el procés de selecció d’un nou rector per a la Universitat, fet que estava previst en un principi pel setembre del 2016, data en la qual es complia el termini de quatre anys de mandat després de la seva última reelecció, l’11 de setembre del 2012. L’avançament, sobre el qual encara no s’ha decidit una data concreta, obeeix a raons personals.
 
Així doncs, Bastida demanarà que s’avanci el procés que ha de dur a terme el Consell universitari, format pel propi rector, dos representants de l’administració,  en aquest cas les ministres Cristina Rodríguez i Roser Suñé, –que previsiblement seran substituïdes–, dos representants dels professors i dos representants dels estudiants, un del sector empresarial i un altre de les entitats privades col·laboradores.
 
La intenció de l’encara rector de l’UdA, Daniel Bastida, és avançar el procés de selecció d’un nou rector abans que es compleixi el seu mandat. A Bastida encara li quedava més d’un any i mig per concloure el seu rectorat però commogut ha demanat que acabi abans el període per «un motiu personal», tot i que ni el rector ni l’UdA no han volgut donar detalls sobre el motiu concret de la decisió.
 
La Llei 12/2008 d’ordenació de l’ensenyament superior preveu que el rector sigui elegit pel Consell universitari, amb la condició de que hi hagi majoria absoluta per part dels seus membres. A més, els candidats han de tenir la condició de doctor, amb una experiència acadèmica de mínim sis anys i la seva candidatura ha de ser avalada per almenys cinc professors ordinaris, un ajudant i un col·laborador. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT