PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vuit productors del país mostren l’artesania

Un punt de trobada entre els comerciants i consumidors a l’illa

Per ESTEFANIA GRACIA

Portaveus de l’acte explicant la jornada en la roda de premsa, ahir.
Portaveus de l’acte explicant la jornada en la roda de premsa, ahir. | ANA
El Centre Comercial illa Carlemany acollirà aquest cap de setmana la primera Mostra de productes agrícoles i artesans d’Andorra, en què hi participaran vuit dels tretze productors que hi ha al país. Amb aquesta iniciativa es busca crear un punt de trobada entre productor i consumidor. El propòsit és promoure la interacció i permetre així que el comerciant pugui explicar els orígens del producte al possible comprador. 
 
El director del Departament d’Agricultura del Govern, Landry Riba, ha assegurat que aquestes iniciatives ajuden a consolidar les petites empreses, doncs «en un espai com aquest podrem crear un aparador que arribi al consumidor». 
 
Embotits els Escaubells, Cervesa Alpha, El Rebost del Padrí, Casa Gendret, Sabors i Aromes d’Andorra, Naturalis, Can Sona, i Ramaders d’Andorra donaran a conèixer els seus productes i vendes, com ara xarcuteria tradicional, cervesa i productes agroalimentaris artesans, cosmètics propis i carn de vedella andorrana. Els estancs estaran a la planta baixa del centre durant tot el cap de setmana, coincidint amb la Constitució.

El gerent del centre, Pablo Vivancos, assegura que s’espera un gran moviment de gent: «Tenim previst que 50.000 persones assisteixin al centre durant la jornada» a més ha afegit «illa Carlemany està al centre d’Andorra, i gràcies a les seves dimensions i situació es pot utilitzar com una plaça central, una plaça on oferir aquests tipus de fires».
Riba però considera que «les fires s’han de mesurar bé» i pensa que «multiplicar aquests esdeveniments no seria garantia d’èxit, però iniciatives ben emplaçades com aquesta estan molt encertades». Comenta a més que intentar clavar aquests productes en un mercat com el d’Andorra és complicat, i afirma que l’increment dels productors no és frenètic, ja que pel clima i l’orografia, alguns no poden treballar tot l’any, però afirma que els productors «es van definint cada vegada millor i es van donant més a conèixer, tot i que el món del producte local presenta un gran risc». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT